ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: «Αναγκαία και απαραίτητη μια ένωση ασφάλειας της ΕΕ»

Αναφορά στο μεταναστευτικό

Μια αποτελεσματική Ένωση Ασφάλειας της ΕΕ, με ενίσχυση της παρακολούθησης των συνόρων και ολοκληρωμένη διαχείριση του μεταναστευτικού, είναι αναγκαία και απαραίτητη, τόνισε σήμερα, κατά την παρέμβασή του στο πρώτο σκέλος των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη "όπως εξεταστούν νέες, σημαντικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν για τα θέματα της ασφάλειας" και ότι "μια συμφωνία αναφορικά με την ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνόρων και της ακτοφυλακής επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα".

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ακόμα ότι "μια ενδυναμωμένη μόνιμη Υπηρεσία με το δικό της προσωπικό στελέχωσης και με ενισχυμένες λειτουργικές δυνατότητες και προϋπολογισμό, θα ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των κρατών μελών της ΕΕ".

"Για την Κύπρο", είπε ο Πρόεδρος, "μια ισχυρότερη εντολή για το θέμα της επανεισδοχής είναι βασικό για την άμβλυνση του δυσανάλογου μεταναστευτικού ζητήματος με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι, ως ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ που είναι στην πρώτη γραμμή".

Σε ό,τι αφορά δε την κυβερνοασφάλεια, ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για λήψη προληπτικών μέτρων από πλευράς της ΕΕ στο θέμα αυτό και κατέληξε ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα καταπολέμησης του εξτρεμισμού, με τη συνεργασία και άλλων φορέων όπως τα ΜΜΕ, η κοινωνία των πολιτών και το εκπαιδευτικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X