ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Προεδρικές: Ποιοι ανακουφίστηκαν από την μη κάθοδο του Πρύτανη

Οι εξελίξεις στον προεκλογικό τρέχουν

Πληροφορίες για την κούρσα των Προεδρικών εκλογών φέρνει κοντά μας η στήλη #PoliticsBlog της Κ που επικεντρώνεται κυρίως στην απόφαση του πρύτανη να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.   

Η απόφαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές σε κάποιους προκάλεσε ανακούφιση σε άλλους απογοήτευση. Ανακούφιση ένιωσαν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος και απογοήτευση αυτοί που έβλεπαν στο πρόσωπό του μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, μακριά από τα κομματικά, πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα.

Μια άλλη ομάδα ατόμων, όπως με πληροφορεί πολιτικός παρατηρητής από τη Λευκωσία, "ένιωσε πως έχασε τη μοναδική ευκαιρία που είχε για να κάνει την Υπέρβαση της και ψάχνεται ξανά, αφού η... Υπέρβαση παραμένει στόχος της". Όπως μου ανέφερε "δεδομένων των καταστάσεων δεν αποκλείεται το νέο πρόσωπο της Υπέρβασης, τουλάχιστον για κάποια από τα άτομα της ομάδας να είναι τελικά ο Μαλάς ο οποίος τα έχει προσεγγίσει και απολαμβάνει ήδη φανερή συμπάθεια από κάποιους..."

Σε ό,τι αφορά τον πρύτανη ο αναλυτής μου ανέφερε πως "ως πανεπιστημιακός με τετράγωνη λογική και μεθοδολογία δεν μπορούσε να πάρει διαφορετική απόφαση αφού ούτε οι στόχοι που είχε θέσει δεν εκπληρώνονταν, ούτε το οικονομικό κόστος μπορούσε εύκολα να καλυφθεί". Συνέχισε ωστόσο πως "αυτό ήταν μόνο η αρχή για τον πρύτανη ο οποίος άφησε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η είσοδος του στην πολιτική δεν πρέπει να αποκλείεται, για ορισμένους να μην αμφισβητείται, από κανένα"...

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση