ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προδρόμου: «Κανένα σχόλιο» για ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η Κυπριακή Δημοκρατία προχωράει κανονικά με το ενεργειακό της πρόγραμμα»

"Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο» για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και την αδειοδότηση του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ", ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία προχωράει κανονικά με το ενεργειακό της πρόγραμμα, με βάση το διεθνές δίκαιο και σε συνεργασία με τις εταιρείες με τις οποίες έχει συμβληθεί».

Διαβάστε επίσης «Δεν θα επιτρέψουμε σε ξένη χώρα να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ μας»

Παρέπεμψε ταυτόχρονα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, σε σχέση με το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται το πρωί της Παρασκευής με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Exxon Neil Chapman.

Η συνάντηση είναι καθορισμένη για τις 10.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών με την εταιρεία, ενόψει των δραστηριοτήτων της που αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά και του ενδιαφέροντος της Exxon για το οικόπεδο 7.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X