ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προδρόμου για Παιδεία: Οι διάφορες μεσολαβητικές πρωτοβουλίες δεν ωφελούν

«Η παράλληλη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων δεν μπορεί να είναι παραγωγική»

Εν αναμονή της απάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων στην πρόταση της ΣΕΚ, η εμφάνιση διαφόρων άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών δεν ωφελεί, δηλώνει η Κυβέρνηση.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου για την Παιδεία, σημειώνεται πως σε σχέση με δηλώσεις, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι αποδέχεται, σέβεται και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από εντατικές διαβουλεύσεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών με τη Διυπουργική Επιτροπή, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, σχετικά με προτάσεις για διαμεσολάβηση και ένα κάποιο συμβιβασμό η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση που κατέθεσε η Σ.Ε.Κ. και αναμένοντας τη θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν ωφελεί η εμφάνιση διαφόρων άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών. «Η παράλληλη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων δεν μπορεί να είναι παραγωγική», πρόσθεσε.

Τέλος, δήλωσε πως η Κυβέρνηση παραμένει διατεθειμένη να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και, κυρίως, να ξεκινήσει ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος που θα ασχοληθεί συνολικά με τα μεγάλα θέματα, με στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X