ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πράσινο φως από Ακιντζί

«Θα δώσω στα ΗΕ ημερομηνίες για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στα μέσα Απριλίου»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι προτίθεται να δώσει στα ΗΕ εναλλακτικές ημερομηνίες για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στα μέσα Απριλίου. Ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση αυτή δεν θα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλντμαν αποχωρεί από τη θέση του και απηύθυνε έκκληση στις δύο πλευρές να κάνουν γενναία βήματα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό αναφέρθηκε στο θέμα με την τοποθέτηση μωσαϊκών σε σχολείο στη Λεμεσό τα οποία και αφαιρέθηκαν γιατί προέρχονταν από τον Πενταδάκτυλο, το λιντσάρισμα που δέχτηκε Ε/κ ιδιοκτήτης καταστήματος γιατί πωλούσε πατάτες από τα κατεχόμενα και την επίθεση κατά Τ/κ που πωλούσε καλάθια σε αγορά στη «νότια Κύπρο». Αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο ΕΛΑΜ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι γενναία βήματα αλλά θέληση και βούληση για συνύπαρξη. Υποστήριξε ακόμη ότι η νοοτροπία των Ε/κ πρέπει να αλλάξει. Σύμφωνα με τον Ακιντζί, ο διάλογος είναι αναγκαίος και ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή οι Ε/κ κλείνουν την πόρτα στο διάλογο. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα προσπαθήσει να δώσει στους Ε/κ να καταλάβουν ότι η αλλαγή της νοοτροπίας είναι απαραίτητη.

Επανέλαβε ότι για να υπάρξει έναρξη του διαλόγου θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή προσέγγισης. Είπε επίσης ότι οι Τ/κ είτε υπάρξει λύση είτε όχι, θα εργαστούν για να αλλάξουν το στάτους τους.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X