ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Που βρίσκεται το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της Exxon Mobil (Χάρτης)

Πλησιάζει την Λεμεσό το Med Surveyor

Στο λιμάνι Λεμεσού αναμένεται να ελλιμενιστεί το πρωί το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της Exxon Mobil Med Surveyor, το όποιο φτάνει στην Κύπρο από το Ισραήλ όπου βρισκόταν.

Το Med Surveyor αναμένεται να ελλιμενιστεί σε κρηπίδωμα που βρίσκεται στο χώρο διαχείρισης της , DP World Limassol και αναμένεται να εκτελέσει κάποιες φορτώσεις εξοπλισμού, οι οποίες θα μεταφερθούν στο χώρο δράσης του, στο τεμάχιο 10.

Χθες στις 8.05 το πρωί είχε ελλιμενιστεί το πρώτο ερευνητικό σκάφος της του πετρελαϊκού κολοσσού, με την ονομασία Ocean Investigator.

Τα σκάφη έχουν δηλωθεί να παραμείνουν στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι τις 24 Μαρτίου, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών και γι αυτό δεν αποκλείεται να αναχωρήσει νωρίτερα.

Σε δηλώσεις του χθες ο λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους ανέφερε ότι τα δύο πλοία αναμένεται να φορτώσουν κάποιο εξοπλισμό και ακολούθως θα ακολουθήσουν την πορεία τους προς το τεμάχιο 10. Ερωτηθείς εάν τα σκάφη αυτά θα πηγαινοέρχονται στο λιμάνι Λεμεσού κατά τη διάρκεια των περιβαλλοντικών ερευνών που θα πραγματοποιήσουν, ο λιμενάρχης είπε πως "η DP World έχει διαμορφώσει κατάλληλους χώρους ώστε να εξυπηρετεί τον τομέα των υδρογονανθράκων και τις ερευνητικές εργασίες που θα γίνουν και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι από το λιμάνι Λεμεσού".

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X