ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως σχολίασε ο Τουρκοκυπριακός τύπος τις εκλογές

«Η κάλπη είπε Νίκο»

«Δεύτερη θητεία για τον Νίκο Αναστασιάδη», «η κάλπη είπε Νίκο», «οι κάλπες έδειξαν Αναστασιάδη» είναι οι τίτλοι των δημοσιευμάτων τ/κ εφημερίδων σήμερα που καλύπτουν ειδησεογραφικά το αποτέλεσμα του χθεσινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ο τ/κ Τύπος δίδει στοιχεία για την συμμετοχή, τα ποσοστά των Αναστασιάδη και Μαλά και σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα έγινε επισήμως γνωστό μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών. Αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις των δύο υποψηφίων κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος χθες το πρωί ενώ η Κίπρις ποστασί στο πρωτοσέλιδό της, πάνω από την φωτογραφία του Προέδρου Αναστασιάδη κατά την ανακήρυξη να χαιρετά τον κόσμο στο στάδιο Ελευθερία, σημειώνει την δήλωσή του ότι θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

Δισέλιδο το ρεπορτάζ στην Χαβαντίς με πολλές φωτογραφίες, δύο εκ των οποίων είναι από το στάδιο Ελευθερία κατά την ανακήρυξη του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κόσμο να κρατά ελληνικές σημαίες. Αναφέρεται στις δηλώσεις των υποψηφίων χθες το πρωί, στην αναφορά Μαλά για ιστορική μέρα για ολόκληρο το νησί και το μήνυμά του προς τους Τ/κ, αλλά και στη δήλωση Αναστασιάδη ότι «η αποχή είναι ανοχή». Γράφει επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του τ/κ «πρακτορείου ειδήσεων» (ΤΑΚ) με την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και απάντησε ζητώντας να είναι σίγουροι οι Τ/κ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την μελλοντική προοπτική μιας Κύπρου ειρηνικής και με σταθερότητα για όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους της. «Αρκεί να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας».

Ρωτήθηκε επίσης εάν έχει πρόθεση να συναντηθεί ή όχι με τον Τ/κ ηγέτη και απάντησε ότι «μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό». Η Χαβαντίς σημειώνει ότι αρκετοί που είχαν τηρήσει αποχή την πρώτη Κυριακή προσήλθαν χθες στις κάλπες ενώ το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε επίσημα πολύ γρήγορα.

Η Κίπρις επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πρώτος σε όλες τις επαρχίες και στην νικητήρια ομιλία του ανέφερε ότι προτεραιότητά του είναι το Κυπριακό.

Η Γενί Ντουζέν παραθέτει και τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων που στήριξαν τους δύο υποψηφίους, του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που έγιναν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τα πρώτα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X