ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς και γιατί οι εκλογές στην Γερμανία προκαλούν ανησυχία στην Λευκωσία

Το αποτέλεσμα έφερε προβληματισμό

Ανησυχία εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών. Σχολιάζοντας την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος, ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα ανησυχεί την Λευκωσία, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό Τύπο αλλά και προβληματίζει την ΕΕ.

Κληθείς δε να σχολιάσει το αν και κατά πόσο προδιαγράφεται αλλαγή στις σχέσεις Ευρώπης- Τουρκίας μετά το απότέλεσμα των εκλογών υπέδειξε ότι οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης. «Πρέπει να δούμε τον σχηματισμό Κυβέρνησης, ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και πως θα γίνει η καστανομή των Υπουργείων».

Πρόσθεσε ότι από τα κόμματα που αναμένεται να συμμετέχουν με Άνγκελα Μέρκελ στον σχηματισμό Κυβέρνησης δεν έχουν όλα την ίδια άποψη σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

«Εκεί εστιάζεται και η δική μας προσοχή και αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Σίγουρα υπάρχει ανησυχία σε ό,τι αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς, από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε τον σχηματισμό Κυβέρνησης, πως θα επηρεάσει την γενικότερη πολιτική της Γερμανίας στα θέματα της Τουρκίας», κατέληξε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X