ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν τον Χάρη στο ΥΠΕΞ

«Καλύτερα να βρείτε κάποιον άλλον»

Το μικρό διάστημα, μετά από τις Προεδρικές εκλογές, η ονοματολογία για την πλήρωση των υπουργείων και, ειδικότερα, των δύο πολύ σημαντικών, αυτό των Εξωτερικών και αυτό των Οικονομικών, ήταν σε έξαρση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Ονασαγόρας, στην στήλη του, #PoliticsBlog της «Καθημερινής», από Ελλάδος και συγκεκριμένα, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα μηνύματα για το ενδεχόμενο ο Χάρης Γεωργιάδης να αναλάμβανε το Υπουργείο Εξωτερικών, ήταν αρνητικά. 

Παρ' όλ' αυτά, το γεγονός αυτό δεν φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως προς την λήψη της απόφασης εκ μέρους του Νίκου Αναστασιάδη, για να αναλάβει ξανά το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι χειρισμοί του, κατά την προηγούμενη πενταετία, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα και η επιθυμία του επανεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν η συνέχιση της συνεργασίας τους από το ίδιο πόστο.

Αυτούσιο το απόσπασμα από την στήλη:

«Με μια είδηση 'βόμβα', με περίμενε χθες γνωστός παράγοντας της πρωτεύουσας με πρόσβαση και στο Προεδρικό και στην Πινδάρου. Όταν του ζήτησα να μπει στο 'ψητό' το έπραξε χωρίς χρονοτριβή:

"Το ότι ο Χάρης έχασε το ΥΠΕΞ ίσως να μην οφείλεται μόνο σε παράγοντες εντός της Κύπρου αλλά και εκτός. O ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε με τίποτα τον Χάρη στο ΥΠΕΞ και προειδοποίησε γι' αυτό το προεδρικό. Και δεν τους είπαν απλά και ευγενικά "καλύτερα να βρείτε κάποιον άλλον" αλλά ξεκάθαρα πως "ο Χάρης δεν είναι επιθυμητός για ΥΠΕΞ".

Στην ερώτησή μου κατά πόσον αυτό μέτρησε στην απόφαση του Νίκαρου να θέσει εκτός λίστας τον Χάρη η απάντηση ήταν: "Δεν ξέρω εάν αυτό ήταν που έγειρε την πλάστιγγα στην απόφαση του Νίκαρου αλλά η είδηση ισχύει. Ξέρω πως όταν το γράψεις θα το διαψεύσουν αλλά πρόκειται για πληροφορία που είναι απόλυτα σωστή", ήταν η απάντηση.

Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε τον Χάρη στο τιμόνι του ΥΠΕΞ;

Σύμφωνα με την πηγή μου "οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν συγχώρεσαν ποτέ στον Χάρη τη στάση που κράτησε στο Eurogroup (από τον καιρό που έκανε ο Βαρουφάκης τις φιγούρες του) αλλά ούτε και για το γεγονός ότι μίλησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ο Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση'.

"Μα τόλμησαν και έστειλαν τέτοιο μήνυμα στον Νίκαρο;" ήταν η δική μου επιμονή για να λάβω την απάντηση: "Το μήνυμα το έστειλαν στα πέριξ αλλά σιγουρεύτηκαν ότι έφθασε στον Νίκαρο αφού για αυτόν προοριζόταν εξαρχής".

Παρά την πίεσή μου η πηγή μου επέμεινε πως δεν πρόκειται να δώσει άλλες λεπτομέρειες. "Και αυτά που είπα είναι υπεραρκετά" ανέφερε και κατέληξε: "Απλά διερωτώμαι: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; που έλεγε και ο Καραμανλής;"».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X