ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλατφόρμα γεώτρησης στα «χωρικά ύδατα» των κατεχομένων μέχρι το 2018

«Μοντέλο τδβκ», κατά το πρότυπο του «μοντέλου Ταϊβάν»

Πλατφόρμα γεώτρησης φτάνει στα «χωρικά ύδατα» των κατεχομένων, περί τα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018, για να ξεκινήσει γεώτρηση, δήλωσε ο «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν, σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη. Όπως είπε, επίσης, το ψευδοκράτος θα γίνει γνωστό ως «μοντέλο τδβκ», κατά το πρότυπο του «μοντέλου Ταϊβάν».

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Ισραήλ να μεταφέρει το δικό του φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ο Σουνάτ Ατούν είπε ότι για να πραγματοποιηθεί αυτό μπορούν να κατασκευάσουν αγωγό μέχρι την πλατφόρμα των κατεχομένων και από εκεί να το συνδέσουν με τον αγωγό Τζεϊχάν της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Σουνάτ Ατούν όλα αυτά τα προγράμματα βάζουν στην εξίσωση τους Τ/Κ. “Αυτό μετατοπίζει το Κυπριακό από τον πολιτικό άξονα στον ενεργειακό άξονα”, ανέφερε, βάζοντας τους Τ/Κ στην εξίσωση της ενέργειας.

Ο Σουνάτ Ατούν υποστήριξε ότι κατά την άποψή του με την έρευνα και αξιοποίηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων το ψευδοκράτος θα γίνει γνωστό ως ‘μοντέλο τδβκ’ όπως το ‘μοντέλο ταϊβάν’.

Για τον τουρκικό στρατό, ο Σουνάτ Ατούν είπε πως αν αποχωρήσει από τα κατεχόμενα σημαίνει παράδοση των εδαφών. “Αυτό δεν αφορά μόνο την ασφάλεια των κατοικούντο στο νησί. Αυτό είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με την άμυνα των νοτίων συνόρων της Τουρκίας και την ασφάλειά της. Η απαίτηση για εγκατάλειψη των εγγυήσεων της Τουρκίας σημαίνει τερματισμό της τουρκικής ύπαρξης στο νησί”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να το ζητά αυτό. “Δεν έχουμε ποτέ πρόθεση να υποχωρήσουμε στις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας μας. Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν εγκαταλείπονται. Ούτε και κάνουμε εδαφικές παραχωρήσεις”, ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι πλέον το Κυπριακό πρέπει να τεθεί μέσα σε διαφορετικές παραμέτρους και όχι στις υπάρχουσες. “Από δω και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε προς τον δρόμο της αναγνώρισης ή σε ένα νέο σύστημα και μοντέλο”, ανέφερε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X