ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραλήρημα Ακντάγ: «Δε θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των Τ/Κ»

Νέα αναφορά στα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας

“Δεν θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των Τ/Κ” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ δεχόμενος τον ‘υπέξ’ Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και την αντιπροσωπεία του στην Άγκυρα και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως χάρηκε όταν έμαθε ότι στον ίδιο δόθηκε το "χαρτοφυλάκιο" για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ιδιαίτερα η οικονομική συνεργασία και το πρόγραμμα ανάπτυξης. “Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Το νερό που πήγε από την Τουρκία, το ηλεκτρικό που θα πάει, οι δρόμοι που έγιναν και το νοσοκομείο που θα γίνει είναι σημαντικά βήματα”, ανέφερε.Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι θα αναπτύξουν το ψευδοκράτος και πως και οι εργασίες που έκαναν μέχρι σήμερα το ανέπτυξαν.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι μετά τις ‘εκλογές’ στα κατεχόμενα θα γίνει ένας οδικός χάρτης από το ίδιο το ψευδοκράτος τον οποίο η Τουρκία θα στηρίξει.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα αφήσουν κανένα να ακουμπήσει ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των Τ/Κ και πως η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και ευθύνες που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. “Αυτά οπωσδήποτε θα τα εκπληρώσουμε. Όλοι πρέπει να το ξέρουν αυτό, και οι Ε/Κ και όποιοι κινούνται μαζί με τους Ε/Κ. Ας μην ενθουσιάζονται με λάθος πράγματα. Να μην τους περνάει καν από την άκρη του μυαλού τους. Τόσο στο νησί Κύπρος όσο και στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο έχουν δικαιώματα και οι δύο κοινότητες. Εμείς οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε να τα ιδιωτικοποιηθούν μονομερώς οι Ε/Κ. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Και στην οικονομία πολύ σύντομα θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις. Θα κάνουμε πραγματικότητα πολύ ωραίες δουλειές μαζί. Το σημαντικό είναι ο Τ/κ ‘λαός’ να ζει μέσα σε ευτυχία, ηρεμία και ευημερία. Όσο υπάρχει η Τουρκία θα συνεχιστεί και αυτό με τη θέληση του Αλλάχ”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στην Κύπρο και πρόσθεσε: “Οι Τ/Κ πρέπει να γλιτώσουν από την πολιτική του ‘Ε/κ κράτους’ που τόσα χρόνια με το εμπάργκο προσπαθεί να μας φθείρει, να μας συντρίψει”. Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι αισθάνονται την μητέρα πατρίδα τους δυνατή.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση