ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράδοση ψηφοδελτίων για Προεδρικές Δευτέρα και Τρίτη

Δείτε τι λέει ο Β. Γενικός 'Εφορος

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η παράδοση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές στους Εφόρους Εκλογής από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και συναντήσεις του Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής Κυπριανού Κυπριανού με τους προεδρεύοντες κατά επαρχία για τις τελευταίες οδηγίες πριν τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

«Είμαστε στο στάδιο στο οποίο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές», δήλωσε στο ο Βοηθός Γενικός `Εφορος Προεδρικής Εκλογής, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας πως μετά την παράδοση των ψηφοδελτίων ο κάθε Έφορος θα αρχίσει την προετοιμασία των καλπών του, βάζοντας μέσα τα ψηφοδέλτια, τον εκλογικό κατάλογο και την απαραίτητη γραφική ύλη.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως η εργασία αυτή θα γίνει για την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας στο λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στον Στρόβολο και για τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες στα γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων. Τα ψηφοδέλτια για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού θα τα παραλάβει ο Έφορος Εκλογής Εξωτερικού και στη συνέχεια αυτά θα μεταφερθούν στις πόλεις όπου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα από τους προεδρεύοντές τους.

Σε ότι αφορά τη στελέχωση των εκλογικών κέντρων για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Δημητρίου είπε πως επιδείχθηκε ενδιαφέρον από περίπου διπλάσιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων από αυτούς που χρειάζονται με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι οδηγίες από πλευράς Υπουργείου ήταν να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό που στάθηκε δίπλα μας στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές όπου είχαμε δυσκολία στη στελέχωση των κέντρων, ανέφερε.

Όσον αφορά τους άνεργους, ο κ. Δημητρίου είπε πως ήταν μειωμένο το ενδιαφέρον που εκφράστηκε και πως όσοι υπέβαλαν δήλωση ενδιαφέροντος, και οι οποίοι ανέρχονται γύρω στους 1000, θα εργαστούν.

Σε ότι αφορά την προετοιμασίες για την ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος», ο κ. Δημητρίου είπε πως «εμείς θα είμαστε έτοιμοι και για την πρώτη Κυριακή έστω και εάν τα μηνύματα είναι ότι θα είναι εκλογές δύο γύρων».

«Είχαμε μια πρώτη συνάντηση πριν μέρες με τον ΚΟΑ και χθες είχαμε μιαν δεύτερη και με άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα κλπ», ανέφερε.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως τη νύκτα της ανακήρυξης θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την τροχαία κίνηση προς στο στάδιο και κάποιοι δρόμοι θα αποκοπούν για χρήση από αυτόν που θα εκλεγεί και το επιτελείο του Εφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση