ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραδίδουν οι παλιοί - Παραλαμβάνουν οι νέοι

Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των Υπουργείων.

Η τελετή, η οποία θα ξεκινήσει στις 9 πμ, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά την τελετή θα ανακοινώνονται, με σειρά πρωτοκόλλου του Υπουργικού Συμβουλίου, τα ονόματα των Υπουργών, οι οποίοι θα δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως θα υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

Μετά τη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραδώσει το διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους: Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Επίτροπο Προεδρίας, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Επίτροπο Ισότητας των Φύλων.

Μετά την παράδοση των διορισμών θα γίνει η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιφώνηση από τον Υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκ μέρους των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί θα επιστρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού για τη λήψη οικογενειακής φωτογραφίας. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής. Συγκεκριμένα στις 11.30 ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραδίδει στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στην ίδια αίθουσα λίγο αργότερα, στις 11.45 αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου.

Εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Άμυνας ο Χριστόφορος Φωκαΐδης παραδίδει στον Σάββα Αγγελίδη και την ίδια ώρα, ο Κώστας Χαμπιαούρης παραλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από τον Κώστα Καδή.

Μισή ώρα αργότερα, στις 12.30μμ ο Ιωάννης Κασουλίδης αποχωρεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και την ενεργό πολιτική, παραδίδοντας τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας στο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Παράλληλα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου παραλαμβάνει στις 12.30 τα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, και ένα τέταρτο αργότερα, στις 12.45, ο Μάριος Δημητριάδης παραδίδει στη νέα Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Ακολούθως στη 1 μμ ο Κώστας Καδής διαδέχεται στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τον Νίκο Κουγιάλη, ενώ στη 1.45 μμ ο Γιώργος Παμπορίδης αφήνει το πηδάλιο του Υπουργείου Υγείας στον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X