ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανίκος Δημητριάδης: Τα «γαλλικά» του Aναστασιάδη και η πίεση για να παραιτηθεί

Εκδίδει βιβλίο ο πρώην διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

Με μελανά χρώματα αλλά και με ενδιαφέροντα στοιχεία περιγράφει τη μεγάλη τραπεζική κρίση που έπληξε την Κύπρο ο πρώην διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

Το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει στην αγγλική από τον εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan την ερχόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου με τίτλο «A Diary of the Euro Crisis in Cyprus: Lessons for Bank Recovery and Resolution» καταπιάνεται με τα αίτια αλλά και τις συνέπειες της κρίσης κυρίως στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα. Στις 215 σελίδες του γίνεται εκτενής αναφορά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα μεγαλοδικηγόρων με την πολιτική αλλά και το τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Δημητριάδης σε ένα από τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου του περιγράφει, επίσης, την αφόρητη πίεση που δέχθηκε για να παραιτηθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάνοντας αναφορές και στα «γαλλικά» που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος σε μια περίπτωση για να τον πιέσει να εγκρίνει τους διοικητικούς συμβούλους που είχε προτείνει η κυβέρνηση.

Αβίαστα το συμπέρασμα που βγαίνει διαβάζοντας το βιβλίο είναι ότι πίσω από τον υπερδιπλασιασμό του μεγέθους του τραπεζικού συστήματος ήταν η εισροή του ρωσικού χρήματος στις κυπριακές τράπεζες, το οποίο κάποιες φορές είχε ύποπτη προέλευση. Πίσω από την εισροή ρωσικού χρήματος ήταν η επιδίωξη του εύκολου κέρδους με την εξυπηρέτηση Ρώσων ολιγαρχών από τις τράπεζες αλλά και τα δικηγορικά γραφεία με πολιτικές διασυνδέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ολύμπιου στην έντυπη «Καθημερινή» της Κυριακής.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X