ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παμπορίδης στο twitter: «Θέλει η... και η χαρά δεν την αφήνει»

Δημοσίευσε τα πρακτικά το ΔΗΚΟ... σκληρή απάντηση από ΔΗΣΥ

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα Παμπορίδη-Νίκολα με αφορμή το ΓΕΣΥ και τις ηχογραφήσεις. Σήμερα 08/11 το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου έδωσε στην δημοσιότητα τα πρακτικά όπου ο Υπουργός φέρεται να μιλά για μετεξέλιξη του ΓεΣΥ σε πολυασφαλιστικό.

Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση του ζητά απαντήσεις αν τελικά υπάρχουν ηχογραφήσεις ενώ παράλληλα ο Υπουργός Υγείας με πρόσφατο tweet του έδωσε έμμεση απάντηση.

Με σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Παμπορίδης είπε «Θέλω να πω ότι μετά λύπης μου παρακολουθώ τον κ. Παπαδόπουλο και το επιτελείο του να υποπίπτει από ολίσθημα σε ολίσθημα» ανάφερε ο κ. Παμπορίδης κάνοντας λόγο για μη αληθείς αναφορές.


«Ήρθε και μας είπε πως μας έχει ηχογραφημένους μας είπε ότι ήταν πρακτικά μιας δημόσιας τοποθέτησης που έκανα στην ΟΕΒ, ότι ήταν ηχογράφηση που κάποιο μέλος της ΟΕΒ έκανε και τελικά έδωσε απόσπασμα πρακτικών» ανέφερε ο κ. Παμπορίδης, καλώντας τον κόσμο να διαβάσει πολύ προσεκτικά τι είπε τον Ιούλιο του 2016, τρεις μέρες πριν από τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών όπου και οριστικοποιήθηκε η μορφή του ΓεΣΥ.


«Όταν άκουσα τον Νικόλα Παπαδόπουλο να μιλά περί ηχογραφημένων δηλώσεων έδωσα τόπο στην οργή παρά τις απογευματινές μου δηλώσεις και έδωσα χρόνο να υπάρξει διόρθωση. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη κάνουν εκ του μη όντως θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας τον κόσμο να διαβάσει τις δηλώσεις του από το 2015, όταν έλεγε να αρχίσει το ΓεΣΥ με μονοασφαλιστικό και αν υπάρχει πρόβλημα να μετεξελιχθεί σε πολυασφαλιστικό.


«Τα περί ανακόλουθος του τα επιστρέφω» ανέφερε ο κ. Παμπορίδης χαρακτηρίζοντας ντροπή τις ενέργειές του. «Δεν είχε το σθένος να αναλάβει το λάθος του επεσήμανε χαρακτηρίζοντας τον κ. Παπαδόπουλο «πρίγκιπα του σκότους του ψεύδους και της λάσπης» ο Νικόλας.

 

Τα πρακτικά αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ για το ΓΕΣΥ δηλώνει το επιτελείο Νικόλα 


Όπως έχει λεχθεί πολλές φορές, η κυβέρνηση Αναστασιάδη καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, επειδή παλινδρομούσε για τρία χρόνια ανάμεσα σε μονοασφαλιστικό και πολυασφαλιστικό σύστημα, αναλόγως ακροατηρίου.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 18 Ιουλίου 2016, δηλαδή ένα χρόνο πριν από την κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας, σε διευρυμένη συνεδρία της ΟΕΒ στην οποία μετείχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το θέμα, «τοποθετήθηκε υπέρ της έναρξης λειτουργίας του ΓΕΣΥ ως μονοασφαλιστικού επειδή πιστεύει ότι το αντίθετο θα προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποιήσει του ΓΕΣΥ και ότι μετά από πάροδο τριών ετών θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε πολυασφαλιστικό».


Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτεται απόσπασμα από τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης.


Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας αποκαλύπτει ότι η πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ ήταν η εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών εταιριών.


Πρόθεση που ναυάγησε λόγω των αντιδράσεων των κοινωνικών εταίρων και των κομμάτων. Στο μεταξύ όμως, είχε χαθεί ακόμα ένας χρόνος.
Σημείωση: Τα επισυναπτόμενα πρακτικά της ΟΕΒ, ΔΕΝ αποτελούν προϊόν ηχογράφησης. Η ηχογράφηση, η οποία επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά, έγινε από κάποιον εκ των πολλών παρευρισκόμενων.

Απάντηση ΔΗΣΥ με κατασκόπους και γκάνγκστερ 

Ακούμε τους εκπροσώπους του κ.Νικόλα Παπαδόπουλου να λένε ότι ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι έχει ηχογραφημένο τον υπουργό Γιώργο Παμπορίδη. Βέβαια εμείς τον ακούσαμε με τα αυτιά μας. Όλη η Κύπρος άκουσε τον κ.Νικόλα Παπαδόπουλο να λέει στην κρατική τηλεόραση «τον έχουμε ηχογραφημένο». Τον άκουσαν όλοι να λέει ότι έχει «ηχογραφημένη τη φωνή του». Του υπουργού. Τώρα λένε ότι δεν το έχει πει.

Είναι κάτι ανάλογο με τα έγγραφα που έλεγαν δήθεν ότι ο κ.Ακκιντζί θα διορίζει τους ελληνοκύπριους βουλευτές.

Προσπαθούμε να παραβλέψουμε το στυλ προεκλογικού που θυμίζει μια παρέα που παρακολουθεί αστυνομικές ταινίες με κοριούς, ηχογραφήσεις, κατασκόπους, γκάνγκστερ και άλλα. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε σε πολιτικές προτάσεις και πολιτικές πράξεις και προγράμματα της Κυβέρνησης, όπως είναι το ΓΕ.Σ.Υ.

Το tweet-καρφί του Υπουργού Υγείας 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X