ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παμπορίδης σε Νικόλα: Ποινικό αδίκημα η ηχογράφηση

Εγώ δεν ζητώ από κάμερες να με ακολουθούν στα νοσοκομεία

Παμπορίδης: Ας δημοσιοποιήσει το ηχογραφημένο κείμενο

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης σήκωσε το γάντι του Νικόλα Παπαδόπουλου προκαλώντας τον και προσκαλώντας τον να δημοσιοποιήσει την ηχογραφημένη τοποθέτηση του κ. Παμπορίδη υπογραμμίζοντας προς τον ίδιο πως η δήλωση "τον έχουμε ηχογραφημένο" μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα. Διαψεύδοντας τα περί πολυασφαλιστικού υπογράμμισε πως ανέκαθεν στήριζε το μονοασφαλιστικό σύστημα και επεσήμανε πως ίσως κάποιοι να μην τον έχουν πληροφορήσει επαρκώς για τις θέσεις του. Δεν παρέλειψε να προκαλέσει τον κ. Παπαδόπουλο να πει αν είναι υπέρ του μονοασφαλιστικού ή πολυασφαλιστικού συστήματος. Στην πρόσκληση του κ. Παπαδόπουλου να επισκεφθεί τα νοσοκομεία, απάντησε δηκτικά, πως ο ίδιος δεν ζητά απο κάμερες να τον ακολουθούν κατά τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία.

"Είχα την ευκαιρία λίγο πριν το μεσημέρι να δω ολόκληρη την αναφορά του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, Προέδρου του ΔΗΚΟ και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, στα θέματα υγείας στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να παρέμβω σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία για να στηλιτεύσω το γεγονός ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει επιλέξει και πάλι την πρακτική της λάσπης, του μηδενισμού και να βγάζει μια πίκρα και μια χολή για οτιδήποτε έχει επιχειρήσει να κάνει αυτό το Υπουργείο για τα θέματα υγείας. Από τηλεοράσεως αναφέρθηκε μάλιστα, αποκαλύπτοντας ότι έχει ηχογραφημένη την φωνή μου να υπόσχομαι πολυασφαλιστικό. «Τον έχουμε ηχογραφημένο», είπε συγκεκριμένα. Αφού με έχει ηχογραφημένο, τον προσκαλώ και τον προκαλώ να δημοσιοποιήσει το ηχογραφημένο κείμενο, καθώς και τον τόπο και τρόπο παραγωγής του, ώστε να φανεί αν είναι γνήσιο αφενός και αν είναι πλήρες ή αποσπασματικό αφετέρου" σημείωσε ο Γιώργος Παμπορίδης.

Ο Νικόλας τι στηρίζει;

"Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, σε όλες μου τις τοποθετήσεις δημόσιες, αλλά και στις διακομματικές συνεδρίες, τις οποίες εγώ θεσμοθέτησα και στις οποίες μετείχε και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι και η Αλληλεγγύη, μπορείτε να ανατρέξετε, ή αν ο κ. Παπαδόπουλος επιθυμεί πράγματι να πληροφορηθεί, για να βρει κατατεθειμένες τις θέσεις μου περί μονοασφαλιστικού. Αντιλαμβάνομαι ότι οι φίλοι του που ενδεχομένως τον βοήθησαν τάχα να βρει αυτό το ντοκουμέντο, να μην τον έχουν πληροφορήσει επαρκώς περί των θέσεών μου. Ας ανατρέξει λοιπόν ο κ. Παπαδόπουλος στις δηλώσεις μου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην οποία μετείχε και ο ίδιο ή στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, στην οποία μετέχει φυσικά το ΔΗΚΟ και τα υπόλοιπα κόμματα που τον υποστηρίζουν ή και στις Επιτροπές Υγείας. Πολλάκις και ευθαρσώς κατέθεσα την άποψή μου, παρότι δεν συνάδει με αυτά που επιθυμούσαν οι συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου" ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο να απαντήσει αν ο ίδιος είναι υπέρ του μονοασφαλιστικού ή του πολυασφαλιστικού.

Εγώ δεν ζητώ από κάμερες να με ακολουθούν στα νοσοκομεία

Όσον αφορά στο ποιος έχει αντίληψη του τι συμβαίνει στον τομέα της υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια, και την πρόσκληση του κ. Παπαδόπουλου προς εμένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φύγουμε από τα γραφεία μας για να επισκεφθούμε νοσοκομεία, θέλω να πω στον κ. Παπαδόπουλο ότι εγώ δεν ζητώ από τις κάμερες να με ακολουθήσουν ποτέ όταν επισκέπτομαι το νοσοκομείο. Ποτέ δεν επισκέφθηκα το νοσοκομείο με κάμερες και δεν θα λογοδοτήσω στον κ. Παπαδόπουλο πόσες φορές επισκέφθηκα τα νοσοκομεία γιατί απλώς ευτελίζει το όλο θέμα. Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος για να μην είμαι άδικος επισκέφθηκε σύνολο 9 φορές τα δημόσια νοσηλευτήρια τα δύο τελευταία χρόνια. Και είμαι βέβαιος ότι επειδή τον χαρακτηρίζει η εμπειρία του από δημόσια νοσηλευτήρια, έχει αντιληφθεί πλήρως όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, δεν είχε αισθανθεί προηγουμένως την ανάγκη να καυτηριάσει αυτά τα πολύ έντονα προβλήματα. Άρχισε να το πράττει μόνο μετά που αποφάσισε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας" ανέφερε.

"Γιατί ο κ. Παπαδόπουλος θα έπρεπε να ξέρει ότι ανέκαθεν υπήρχαν λίστες αναμονής και ότι το υφιστάμενο σύστημα έχει ολοκληρώσει προ πολλού τον κύκλο του και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ασθενών. Αυτά τα έλεγα εγώ κ. Παπαδόπουλε που λέτε εσείς σήμερα, για να σας πείσω να ψηφίσετε τη μεταρρύθμιση. Ποια μεταρρύθμιση; Αυτή που το Υπουργικό Συμβούλιο του αείμνηστου Τασσου Παπαδόπουλου ενέκρινε. Γιατί έμεινε στα χαρτιά κ. Παπαδόπουλε από το 2004 η αυτονόμηση; Μετείχατε σε 2,5 Κυβερνήσεις από τότε. Μια του Τάσσου Παπαδόπουλου, μια του Δημήτρη Χριστόφια και μια της παρούσας Διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Επί των ημερών σας δεν είδα να κόπτεστε ούτε για την αυτονόμηση ούτε για το ΓεΣΥ".

Υποβιβάζει το ΓεΣΥ σε απλή φορολογία

"Και για να τελειώνουμε με το «το ΓεΣΥ είναι απλώς μια φορολογία» -είναι αυτή η δήλωση που έκανε ο κ. Παπαδόπουλος, προσπαθώντας να υποβιβάσει το ΓεΣΥ-, σας πληροφορώ κ. Παπαδόπουλε ότι το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο για κοινωνικά ζητήματα, μετά την εισαγωγή του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Τάσσο Παπαδόπουλο στην δεκαετία του 1960. Και εάν προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε τις ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες αναφερθήκατε και τους άλλους υποστηρικτές σας, επιχειρώντας να εμφανίσετε το ΓεΣΥ ως ένα μηδαμινό επίτευγμα, σας πληροφορώ ότι ο κόσμος έχει πάρει χαπάρι τι σημαίνει ΓεΣΥ και τι σημαίνει να του στερείτε τόσα χρόνια και ότι το ΓεΣΥ θα γίνει.

Είναι απόλυτα παραδεκτό ότι κάποιοι άφησαν τα δημόσια νοσηλευτήρια να λειτουργούν με το απαρχαιομένο σύστημα που λειτουργούσαν από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαχρονικά ποτέ δεν λήφθηκαν τόσα μέτρα όσο λήφθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια κ. Παπαδόπουλε, μόλις δηλαδή το επέτρεψε η οικονομική κατάσταση της χώρας και εξήλθαμε από το Μνημόνιο. Θα γίνω βαρετός και θα σας επαναλάβω για ακόμα μια φορά, γιατί με εγκαλείτε ότι δεν έλαβα κανένα μέτρο στο μεσοδιάστημα, τα μέτρα που ελήφθησαν πέραν της αυτονόμησης των εργασιακών και του ΓεΣΥ, τα οποία προσπαθείτε και πάλι να μηδενίσετε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας τα όσα έγιναν επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη κατέληξε προς τον κ. Παπαδόπουλο "αφού είναι και συνάδελφος νομικός, ας διαβάσει τον Νόμο 92 1 του 1996 και το άρθρο 3 για να μας πει αν το «τον έχουμε ηχογραφημένο», μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα κ. Παπαδόπουλε. Και λυπούμαι που το λέω. Επικαλείται κάποιος το νέο και την αλλαγή, επιστρέφοντας σε εποχές σκότους. Αισχύνομαι" κατέληξε ο υπουργός υγείας.

Πηγή: Kαθημερινή 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X