ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παμπορίδης: Αυτός είναι ο «Ιούδας» του ΓεΣΥ (Pic)

Η έντονη αντιπαράθεση on air με τον Σιζόπουλο έφερε αποκαλύψεις

Δημόσια αντιπαράθεση είχαν το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, με τον κ. Σιζόπουλο να προκαλεί δημόσια τον Υπουργό να πει ποιος είναι ο Ιούδας, που προσπάθησε να ακυρώσει το ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιζόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει στην πρωινή εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, τη δήλωση του Υπουργού Υγείας για τον σοκαρισμό του με την άρνηση των γιατρών να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Μετά από παρέμβαση και του κ. Παμπορίδη στην εκπομπή, ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον Υπουργό όπως πει δημόσια ποιος είναι ο Ιούδας του ΓεΣΥ, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που υπονόμευε το ΓεΣΥ. Μάλιστα ο κ. Σιζόπουλος κατηγόρησε τον Γιώργο Παμπορίδη πως δεν είπε δημόσια ότι άδικα κατηγορείται ο κ. Σιζόπουλος ως ο Ιούδας του ΓεΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Υγείας, δήλωσε πως παραμονές της ψήφισης του ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αγαθαγγέλου, ήταν το άτομο το οποίο πήγε στο ΑΚΕΛ και επιχείρησε παρασκηνιακά να κινήσει τα νήματα έτσι ώστε να μην προχωρήσει η ψήφιση του ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 8 Ιουνίου 2017, ο Υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Twitter, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του ΓεΣΥ, έκανε λόγο για τελευταία προσπάθεια από κάποιους, να ακυρώσουν το ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα ο κ. Παμπορίδης έγραψε: «Σε εξέλιξη η ύστατη προσπάθεια του κατεστημένου να ακυρώσει το ΓεΣΥ. Αναζητούν Πολιτικό Αρχηγό για το ρόλο του Ιούδα. Μάλλον τον βρήκαν...».

Διαψεύδει ο Αγαθαγγέλου

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, διέψευσε τις κατηγορίες του κ. Παμπορίδη, προσθέτοντας πως καταδικάζει και δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς του κ.ν Παμπορίδη.

«Εμείς ούτε πήραμε, ούτε φέραμε, ούτε διακομιστές υπήρξαμε των οποιωνδήποτε τροπολογιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγαθαγγέλου.

Ως ΠΙΣ, ο κ. Αγαθαγγέλου, ανέφερε ότι έχουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ενώ έχουν ήδη καταθέσει τις επιφυλάξεις τους στη Βουλή και στην Επιτροπή Υγείας, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο της Βουλή, πριν ψηφιστεί ακόμη το ΓεΣΥ.

Ο κ. Αγαθαγγέλου, δήλωσε πως ως ΠΙΣ, ουδέποτε καλέστηκαν στην Επιτροπή Υγείας να συζητήσουν κατά τη διάρκεια που το η συζήτηση περί ΓεΣΥ έπαιρνε σάρκα και οστά.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X