ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παμπορίδης: «Ας κριθώ λοιπόν από το έργο μου και όχι για το ύφος μου»

Τι απαντά ο Υπουργός Υγείας σε όσους ενοχλήθηκαν από το ύφος του

Ικανοποίηση για την γένεση ουσιαστικά σήμερα, όπως είπε, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, σημειώνοντας πως "αποτελεί το όχημα που ο νομοθέτης έταξε για να τρέξει την αυτονόμηση που αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της μεταρρύθμισης της υγείας".

Εξάλλου, με δήλωσή του νωρίς το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Παμπορίδης απαντώντας σε όσους, όπως είπε, βρίσκουν το ύφος του ενοχλητικό, είπε πως αυτός είναι και ότι δεν νομίζει να έχει και ιδιαίτερη σημασία το ύφος ενός Υπουργού, αλλά το έργο που επιτελεί. "Ας κριθώ λοιπόν από το έργο μου", πρόσθεσε, και υπογράμμισε πως μοναδικός του στόχος είναι να υπηρετήσει τον Κύπριο πολίτη και να φανεί ωφέλιμος στον τόπο του. "Μοναδική μου έγνοια, ο Κύπριος ασθενής και η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Υγείας και το ΓεΣΥ", επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Παμπορίδης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του γιατί, όπως είπε, σήμερα πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η γένεση του του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας "που αποτελεί το όχημα που ο νομοθέτης έταξε για να τρέξει την αυτονόμηση που αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της μεταρρύθμισης της υγείας".

Επίσης χαιρέτισε η σύγκληση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού και ευχήθηκε "να είναι καλοτάξιδο προς όφελος του Κύπριου πολίτη, των Κύπριων ασθενών και όλων των επαγγελματιών υγείας".

Σημειώνοντας πως χθεσινές του δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι ενόχλησαν κάποιους, ο Υπουργός Υγείας είπε πως όσοι τον γνωρίζουν θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι δικηγόρος, "και το κατά πόσο υπηρετώ με εντιμότητα το λειτούργημά μου, αλλά και αν σέβομαι ή όχι τους λειτουργούς της δικαιοσύνης από την αρχή της καριέρας μου είναι γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ".

Είπε επίσης πως "είναι καλά γνωστό σε όλους ότι προέρχομαι από οικογένεια με πατέρα ιατρό και μητέρα μαία, και ότι ανατράφηκα σε μια κλινική που υπηρετούσε για πολλά χρόνια τον Κύπριο ασθενή".

"Ο σεβασμός μου στους απλούς σκαπανείς της υγείας είναι απεριόριστος και δεδομένος. Έχω συναντήσει στη ζωή μου σωρεία γιατρών που τιμούν κάθε λεπτό της ζωής τους τον όρκο του Ιπποκράτη και μόνο εκτίμηση και σεβασμό έχω προς όλους αυτούς. Ποτέ δεν περιφρόνησα τους λειτουργούς υγείας και με λυπεί αν θίχτηκαν οποιοιδήποτε", επεσήμανε ο κ. Παμπορίδης.

Επεσήμανε πως κάποιοι βρίσκουν το ύφος του ενοχλητικό για να σημειώσει: "Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτός είμαι και άλλωστε δεν νομίζω να έχει και ιδιαίτερη σημασία το ύφος ενός Υπουργού, αλλά το έργο που επιτελεί. Ας κριθώ λοιπόν από το έργο μου".

Μοναδικός μου στόχος, υπογράμμισε, "είναι να υπηρετήσω τον Κύπριο πολίτη και να φανώ ωφέλιμος στον τόπο μου. Μοναδική μου έγνοια, ο Κύπριος ασθενής και η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγείας και το ΓεΣΥ".

Ανέφερε πως "πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως όσοι κινούνται προς τους ίδιους στόχους, που δεν είναι άλλοι από την μεταρρύθμιση και το ΓεΣΥ, όχι μόνο δεν θα είμαι απέναντι σας, αλλά θα είμαι δίπλα σας, ώστε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τον Κύπριο πολίτη".

Εύχομαι και ελπίζω, κατέληξε, "ότι θα όλοι μας θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κυπριακού λαού και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του ΓεΣΥ".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X