ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παίρνει θέση ο Ομήρου για Παιδεία

«Ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι υπαρξιακός»

Ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι υπαρξιακός, όχι ως προς την επαγγελματική τους ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και αποστολή μόνο, αλλά κυρίως ως προς την ακεραιότητα και τη συνέχεια της δημόσιας παιδείας στην Κύπρο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου εγκαλώντας την κυβέρνηση "για την πρόκληση της κρίσης".

Ο κ. Ομήρου προσθέτει ότι η κυβερνητική επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου έχει πλέον αποκαλυφθεί. Στην πραγματικότητα, ως επίσης εναντίον της Δημόσιας Παιδείας.

Προηγήθηκε, όπως γράφει, μια καλά μεθοδευμένη επιχείρηση ελεεινολογίας εις βάρος το εκπαιδευτικών. "Κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της, αποδόθηκαν σε αφοριστικές λεκτικές επιθέσεις περί φυγοπονίας, ραθυμίας και φθοροποιού συνδικαλισμού".

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Προέδρου στους εκπαιδευτικούς

Ακολούθησε, συνέχισε, ως επικοινωνιακό επικάλυμμα, ο διαβόητος «εξορθολογισμός», με τη συμπολίτευση να κυριαρχεί για την ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής παιδείας. "Ο διάφανος στόχος σαφής. Η συνολική απόρριψη του εκπαιδευτικού κόσμου, η παράδοσή του ως βορά στον αγοραίο και αδηφάγο λαϊκισμό και κατ’ επέκταση στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας. Η αποτυχούσα τελευταία κυβερνητική μεθόδευση, με δέλεαρ χορηγίες και χρηματικά επιδόματα, υπήρξε εξόχως αποκαλυπτική της προσπάθειας να εκτεθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος στον ευτελισμό και διασυρμό".

Η κυβέρνηση εγκαλείται για την πρόκληση της κρίσης, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας ότι επέλεξε το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» αντί της δημοκρατίας και του διαλόγου.

"Τετελεσμένες και ανέκκλητες αποφάσεις και προσφορά διαλόγου «a posteriori». Η συνέχεια θα δείξει, αν το αξιοθαύμαστο μέχρι στιγμής αρραγές μέτωπο των εκπαιδευτικών οργανώσεων, πέραν των κομματικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, θα παραμείνει αλώβητο και αξιόμαχο μέχρι τέλους".

Στην πραγματικότητα, καταλήγει στη δήλωσή του, ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι υπαρξιακός, όχι ως προς την επαγγελματική τους ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και αποστολή μόνο, αλλά κυρίως ως προς την ακεραιότητα και τη συνέχεια της δημόσιας παιδείας στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση