ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παιδεία: «Ο Πρόεδρος δεν είναι ναυαγός κάπου...»

Οι δηλώσεις Προδρόμου για την εμπλοκή του Προέδρου στον διάλογο

Ο Πρόεδρος δεν είναι ναυαγός κάπου, για να στείλει μήνυμα, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του σχετικά με τις εξελίξεις στην Παιδεία. Ερωτηθείς ο κ. Προδρόμου για την εμπλοκή του Προέδρου στον διάλογο, τόνισε πως αυτός είναι προϊόν των δικών του πρωτοβουλιών.

Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ σημείωσε πως «ήταν γνωστό σε όλους όσους εμπλέκονται ότι ο υπουργός θα έλειπε στο εξωτερικό για ένα ζήτημα προσωπικό. Βεβαίως είναι επίσης γνωστό ότι σήμερα θα δοθούν οι θέσεις της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα όσα έχουν υποβάλει η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ και η ΠΟΕΔ. Κάποια από αυτά απασχολούν ήδη την Κυβέρνηση και μπορούν να γίνει συζήτηση. Δεν έχουν όμως σχέση με τον εξορθολογισμό γύρω από τις απαλλαγές και τις απώλειες διδακτικού χρόνου. Αυτό είναι το αντικείμενο του διαλόγου. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια διότι στις προτάσεις που έγιναν δεν υπάρχει κάτι σχετικά με τις απαλλαγές, με τις επισημάνσεις που έγιναν από το Γενικό Ελεγκτή και με την σπατάλη που γίνεται».

Σε διευκρίνηση ότι παραπέμπονται σε διάλογο τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα θέματα, ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «θεωρούμε ότι ξεκίνησε. Θα δούμε τις απαντήσεις του υπουργείου».

Συμφώνησαν για διάλογο από τη συνάντηση στο Προεδρικό

Για τη συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε πως «έγινε η συνεννόηση και η συμφωνία ήταν ότι ξεκινά διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους γονείς. Ακούω από χθες μια έντονη φημολογία ότι ο Πρόεδρος θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο. Μα ο διάλογος που έγινε ήταν μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα από τις Σεϋχέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας πως «ο Πρόεδρος βλέπει τα θέματα που φορούν την κυβέρνηση του. Η κυβέρνηση έχει τις αποφάσεις της η οποίες γίνονται σε συντονισμό με τον Πρόεδρο. Ο υπουργός που χειρίζεται την διαπραγμάτευση έχει τις οδηγίες του από τον Πρόεδρο».

Σχολίασε επίσης ότι «ο Πρόεδρος δεν είναι κάπου ναυαγός και θα στείλει μήνυμα. Στη συνάντηση εκείνη είχε γίνει συνεννόηση ότι θα γίνει διάλογος του υπουργείου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και του γονείς, διότι είχαν εντοπίσει πράγματα στα οποία οι ίδιοι ο γονείς έχουν λόγο και θα πρέπει να εισακουστούν. Αναμένουμε μετά τις προτάσεις που θα καταθέσει σήμερα το υπουργείο ότι θα έχουμε συνέχεια του διαλόγου, διότι υπενθυμίζω ότι το αντικείμενο ήταν ο εξορθολογισμός, μια πρωτοβουλία που ανάλαβε η Κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση