ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παιδεία: Το Προεδρικό επικεντρώνεται στην πρόταση Αβέρωφ

Ψάχνοντας τη λύση

Η Προεδρία θα ανακοινώσει αύριο την τοποθέτησή της επί της μεσολαβητικής πρότασης του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για επίλυση της κρίσης στην Εκπαίδευση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Στη συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στο Προεδρικό Μέγαρο, εξετάστηκε τόσο η πρόταση του κ. Νεοφύτου για επαναφορά της κυβερνητικής πρότασης της 23ης Αυγούστου όσο και η πρόταση των άλλων κομμάτων για την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου σε σχέση με τον «εξορθολογισμό της εκπαίδευσης».

«Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο τη τοποθέτησή της με ανακοίνωση της Προεδρίας», δήλωσε ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης.

Αναφορικά με την πρόταση των άλλων κομμάτων, ο κ. Προδρόμου εξήγησε πως με βάση την πληροφόρηση που τους έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία δεν έγινε γνωστή στην κοινή συνεδρία κοινοβουλευτικών επιτροπών Εργασίας και Παιδείας αφού δεν έγινε συζήτηση, δυστυχώς τυχόν αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

«Άρα εκ προοιμίου δεν μπορεί να εξεταστούν εφόσον όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X