ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οριστικό! Εδώ θα ανεγερθεί το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών

Στον Λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, θα ανεγερθεί το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

"Στον Λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, θα ανεγερθεί το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής, καθώς εξευρέθηκε, μετά από επίμονες διαβουλεύσεις των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, η βέλτιστη δυνατή λύση για τη χωροθέτηση του κτηρίου".

Προστίθεται ότι η λύση που δόθηκε διασφαλίζει την προστασία και προσβασιμότητα στις αρχαιότητες, στην ολότητά τους, όπως και τη λειτουργικότητα του κτηρίου, χωρίς να επηρεάζεται το αισθητικό αποτέλεσμα, στα πλαίσια πάντα της αρχικής σύλληψης του έργου.

Με τη λύση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο διατηρείται το κτήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και θα αποτελέσει ένα παράδειγμα προβολής και σύζευξης του αρχαίου πολιτισμού με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τη ζωή της πόλης.

"Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επιθυμεί να ευχαριστήσει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τους Αρχιτέκτονες του έργου Δ. Κυθρεώτης και Συνεργάτες, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και το θετικό πνεύμα που επέδειξαν για την επίτευξη συμφωνίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X