ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφυγε πυροβολώντας από το Προεδρικό ο Κυπριανού

Προσβεβλημένο το ΑΚΕΛ

Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Προεδρικού ΑΚΕΛ τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τον γ.γ του κόμματος να αποχωρεί πυροβολώντας σήμερα από το Προεδρικό. Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε πως είναι προσβολή να κατηγορείται το ΑΚΕΛ ότι αποδέχεται εγγυήσεις και προκάλεσε τον Πρόεδρο να πει πότε το ΑΚΕΛ τον πίεσε για κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεχμέτ Τσαβούσογλου να μετέφερε στον γ.γ του κόμματος πως ο Πρόεδρος του μίλησε δύο φορές για άλλη μορφή λύσης

Η σημερινή συνάντηση του γ.γ. του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό διήρκεσε μια ώρα περίπου

Στη διάσκεψη Τύπου που ακολούθησε στην Εζεκία Παπαιωάννου, ο Άντρος Κυπριανού απέφυγε να τοποθετηθεί στα όσα συζήτησε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Σημείωσε ωστόσο ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μίλησε ανοικτά και ειλικρινά και φαίνεται πως δεν πείστηκε από όσα άκουσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο Πρόεδρος μίλησε για άλλη μορφή λύσης επικαλέστηκε τη δημόσια τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών και τα ρεπορτάζ των Ανδρέα Παράσχου και Διονύση Διονυσίου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το ΑΚΕΛ συμπεριφερόταν ανέκαθεν υπεύθυνα και πατριωτικά απορρίπτοντας τα όσα είπε ο Πρόεδρος περί αποδοχής εγγυήσεων.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Άντρος Κυπριανού προκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να πει πότε το ΑΚΕΛ τού ζήτησε να κάνει υποχωρήσεις στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ ουδέποτε ζήτησε να γίνουν απαράδεκτες υποχωρήσεις υπογραμμίζοντας πως το κόμμα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αντίστασης σε μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε λύση δύο κρατών.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Της Μαρίνας Οικονομίδου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X