ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΟΗΕ: Το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανέναν

Η δήλωση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με τη μη αναφορά στην έκθεση Γκουτέρες στην τουρκική άρνηση για απόσυρση στρατευμάτων και εγγυήσεων

Παίζοντας το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ σε σχέση με τη μη αναφορά στην έκθεση του κ. Γκουτέρες στην τουρκική άρνηση για απόσυρση στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί στην έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ για το Κυπριακό, που κυκλοφόρησε και επίσημα χθες ως δημόσιο έγγραφο του οργανισμού, δεν υπάρχει αναφορά στην τουρκική άρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις της, αποτρέποντας τη λύση, ο κ. Ντουζαρίκ είπε πως «παίζοντας το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

Όπως είπε, «ο ΓΓ αναμενόταν να υποβάλει προς το Σ.Α. μία όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη έκθεση. Εχει επίσης την ευθύνη να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας, τις συζητήσεις που έγιναν και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέρη».

Ο κ. Ντουζαρίκ πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ «ενθάρρυνε τις πλευρές κι όλους τους εμπλεκόμενους όπως μη εμπλακούν σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών. Η έκθεση αντανακλά την προσέγγιση αυτή και το επίπεδο λεπτομερειών που υπάρχει σ’ αυτήν είναι ακριβώς ό,τι είναι σχετικό με παρόμοια έκθεση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X