ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Οι υπουργοποιήσεις βουλευτών θα αλλάξουν τα δεδομένα στην Βουλή

Τα ονόματα βουλευτών που «παίζουν» για Υπουργικό

Με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει γύρω από το ποιοι θα βρίσκονται στο νέο υπουργικό σχήμα του Νίκου Αναστασιάδη, ενδιαφέρον προκαλεί και το κατά πόσο θα διαμορφωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ με τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Ήδη στην Λευκωσία, ακούγονται εντόνως τα ονόματα του Νίκου Νουρή αλλά και από κάποιους το όνομα της Στέλλας Κυριακίδου, με την ίδια ωστόσο να μην ενδιαφέρεται για υπουργοποίησή της. Σε ενδεχόμενο που ένας εκ των δύο διοριστεί υπουργός, στη βουλή μπαίνει ο Πρόδρομος Προδρόμου. Δεδομένου ωστόσο του ότι ο κ. Προδρόμου αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αμέσως επόμενη σε σταυρούς προτίμησης είναι η Σάβια Ορφανίδου. Υπενθυμίζεται πως η κα Ορφανίδου έχει επιστρέψει από τα καθήκοντά της στο Λουξεμβούργο και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο σενάριο που υπουργοποιηθούν δύο βουλευτές Λευκωσίας, ανοίγει και ο δρόμος για την Ξένια Κωνσταντίνου.

Σε ο,τι αφορά την επαρχία Λάρνακας, στο ενδεχόμενο υπουργοποίησης της Αννίτας Δημητρίου, όπως είχε ακουστεί αρχικά, ανοίγει ο δρόμος για τον πρώην βουλευτή Γιώργο Τάσου, ενώ στη Λεμεσό, στο σενάριο υπουργοποίησης του Αντρέα Κυπριανού, ένα σενάριο που συζητήθηκε από κάποιους, εισέρχεται στη βουλή ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξε στην επαρχία Αμμοχώστου και συζήτηση για την υπουργοποίηση του βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπαίνει στη βουλή ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών.

Στην επαρχία Πάφου, σε ένα σενάριο υπουργοποίησης του Κωστάκη Κωνσταντίνου ανοίγει ο δρόμος για τον δημοτικό σύμβουλο Πάφου Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X