ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδυσσέα, πού το πας; Τα «τιτιβίσματα» και το like που θα συζητηθεί (pic)

Λάδι στην φωτιά και η κωλοτούμπα

Στην «παράταση » παίζουν κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί για την κρίση στην παιδεία και στόχος τους σύμφωνα με τις δηλώσεις των εμπλεκομένων είναι να βρεθεί λύση. Στην κρίση αυτή δεν έμεινε αμέτοχος ο Γενικός Ελεγκτής με τα tweet του να είναι ιδιαίτερα αιχμηρά στρέφοντας τα βλέμματα για άλλη μια φορά πάνω του.

Ουσιαστικά ο Γενικός Ελεγκτής με τις αναρτήσεις βάζει λάδι στην φωτιά επιδεινώνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα ενώ κατά πολλούς σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια του λαϊκισμού. Σε μια κρίση όπου επηρεάζονται αρκετοί συμπολίτες μας αυτό που θα περιμέναμε από κρατικούς αξιωματούχους είναι o μεστός λόγος και λύσεις που θα λειτουργήσουν θετικά προς την άρση του αδιεξόδου.

Η νέα ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη που σίγουρα θα συζητηθεί είναι το tweet που έκανε με βάση την ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, ο οποίος έγραψε,

«4 υπουργοί είχαν σύσκεψη στο ΥΠΕΞ μέχρι τις 3 πμ για το θέμα της εκπαίδευσης. Θα γονατίσουν που θα πάνε. Θέλουν δεν θέλουν….»
«Πατώντας» πάνω στην ανάρτηση του κύριου Νικολαΐδη ο Γενικός Ελεγκτής έγραψε, «Εμβρόντητη η κοινωνία παρακολουθεί πως τα συμφέροντα υπερισχύουν του ορθολογισμού και ποιοι τελικά παίρνουν τις αποφάσεις», αφήνοντας αιχμές για τον χειρισμό των εκπαιδευτικών αλλά και της Κυβέρνησης.



Αυτό όμως που προξένησε μεγάλη εντύπωση είναι το «like» του κυρίου Μιχαηλίδη σε σκίτσο που δείχνει τον ΠτΔ να κάνει «κωλοτούμπα» σχετικά με το θέμα της παιδείας. Εδώ είναι που τίθεται το θέμα πως ένας κρατικός αξιωματούχος αντιδρά σε σχόλια και τοποθετήσεις (όχι προς τον Νίκο Αναστασιάδη ως άτομο) αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος δεν είναι στο απυρόβλητο αλλά πρέπει να χρήζει του ανάλογου σεβασμού. Η όποια κριτική ειδικά από ανθρώπους που κατέχουν θέσεις – κλειδιά πρέπει να διέπεται από ωριμότητα και τεκμηριωμένο λόγο ώστε να στέλνεται το κατάλληλο μήνυμα στους πολίτες μακριά από κουτσομπολίστικες προσεγγίσεις.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X