ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O ΥΠΕΞ της Ιταλίας «ξηγήθηκε» στον Τσαβούσογλου

«Επιθυμούμε την εξεύρεση λύσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο»

Η Ιταλία επιθυμεί την εξεύρεση μιας λύσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και προς το συμφέρον της εταιρείας ΕΝΙ, των χωρών στην περιοχή και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο συνάντησε στο Κουβέιτ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα εθνικά συμφέροντα και των δυο χωρών και οι ανησυχίες που εκφράζονται από τις Κυβερνήσεις τους, υπό το φως της διατήρησης ενός κλίματος εμπιστοσύνης, που χρειάζεται για την προώθηση μελλοντικών ενεργειακών προγραμμάτων, παράλληλα με τα υφιστάμενα.

Σημειώνεται ακόμη πως η συνάντηση Αλφάνο - Τσαβούσογλου έγινε ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία του κ. Αλφάνο χθες το πρωί με τον κ. Τσαβούσογλου κατά την οποία ηγέρθηκε το θέμα της πλατφόρμας SAIPEM 12000.

"Ο κ. Αλφάνο ενημέρωσε τον Υπουργό Τσαβούσογλου ότι η Ιταλία επιθυμεί να βρεθεί μια κοινή λύση, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και προς το συμφέρον της ΕΝΙ, των χωρών στην περιοχή και των δυο κυπριακών κοινοτήτων", προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X