ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για λαϊκισμό κατηγορεί τον Φαίδωνος ο Χάσικος

Άμεση η απάντηση του Φαίδωνος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με σκάνδαλο για τουρκοκυπριακές περιουσίες τις οποίες κατέχουν μη πρόσφυγες και τις υπενοικιάζουν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος κατηγόρησε τον κ. Φαίδωνος για «λαϊκισμό και ισοπέδωση των θεσμών του κράτους με σόου από τηλεοράσεως».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Φαίδωνος και ότι σε αυτές εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς τους και επιχειρηματίες, ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε ότι «κάποιες από τις υποθέσεις τις οποίες καταγγέλλει ο κύριος Φαίδωνος βρίσκονται υπό εξέταση και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες από τον κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών που είναι ο υπουργός Εσωτερικών».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι όλα όσα καταγγέλλει ο κ. Φαίδωνος «αποτελούν διοικητικές πράξεις και διερωτήθηκε από πότε η αστυνομία διερευνά διοικητικές πράξεις».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η απάντηση του Δημάρχου Πάφου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook όπου ανέφερε:

«Ο Σωκράτης Χάσικος σε δηλώσεις του επέδειξε περίεργο ενδιαφέρον για ένα βενζινάδικο που είναι κτισμένο σε Τ/Κ γη στη Πάφο γιατί άραγε;»

Έρευνες από ανακριτική ομάδα

Η αστυνομία ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την σύσταση ανακριτικής ομάδας όπου θα διερευνήσει τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου ο οποίος κατέθεσε χθες στοιχεία και ονόματα στο ΤΑΕ Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαίδωνος έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων καθώς και επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πάφου κατονόμασε τον πρώην Υπουργό Άμυνας Ηλία Ηλιάδη, τον πατέρα του Σταύρου Μαλά, Διονύση, το πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ και πρώην δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Πάφου Κενδέα Ζαμπυρίνη, τον πρώην Δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ Νίκου Κόννικου και τον Ανδρέα Κουρούσιη. Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν ανακτηθεί γύρω στις 110 τ/κ περιουσίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X