ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Τσίπρας θα συζητήσει και το Κυπριακό στην επίσκεψη του στη Μόσχα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας

Η περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, το Κυπριακό, η ενέργεια, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας και η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη αναμένεται να συζητηθούν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα που θα πραγματοποιήσει, στις 7 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την παραμονή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναμένεται να επισημοποιηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας σε ζητήματα οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, ενέργειας, πολιτισμού και άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η θέση της Ρωσίας, ζητήματα που αφορούν τον τομέα της ενέργειας και τον ρόλο της Ελλάδας στο συγκεκριμένο πεδίο, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας και η σημασία τους για την περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς και η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Ακόμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συζητήσει με τους Ρώσους αξιωματούχους για την προοπτική ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τις δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, καθώς τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, είναι προγραμματισμένο να υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, του αθλητισμού, της τυποποίησης, ενώ αναμένεται να συμφωνηθεί και η κήρυξη του 2019 ως έτους γλώσσας και λογοτεχνίας για τις δύο χώρες.

Το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα έρχεται να θέσει τέλος στην «ψυχρή» περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει τον Ιουλίου τρεις Ρώσους διπλωμάτες με κατηγορίες για παράνομες ενέργειες εντός ελληνικής επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X