ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 2 Μαΐου το τελευταίο αντίο στον Άκη Φάντη

Ο Πρόεδρος εκφράζει την θλίψη του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι είναι με θλίψη που πληροφορήθηκε τον θάνατο του Άκη Φάντη, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου και παλαίμαχου δημοσιογράφου.

«Ο Άκης Φάντης συνέβαλε με τη μακρόχρονη προσφορά του στη μάχιμη δημοσιογραφία και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στις επάλξεις των δημοσιογραφικών δρώμενων», σημειώνει.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, συμπληρώνει, εκφράζω θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Θλίψη ΕΣΚ για το θάνατο του Άκη Φάντη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Φάντη, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μάχιμου δημοσιογράφου για δεκαετίες, αλλά και καθηγητή δημοσιογραφίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Άκης Φάντης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ζήλο, σθένος και συνέπεια από τρεις διαφορετικές επάλξεις: α) Ως μάχιμος δημοσιογράφος διατέλεσε σημαντικό στέλεχος στις εφημερίδες «Χαραυγή», «Αθλητικό Βήμα», «Εμπρός» και «Το Βήμα», ενώ τελεύτησε τον βίο του ως ανταποκριτής της εφημερίδας των Συντακτών της Αθήνας. Διατέλεσε δε εκδότης διαφόρων περιοδικών εντύπων.β) Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Γιώργου Βασιλείου, την περίοδο 1988-1993, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από την αντίπερα όχθη, ως παροχέας πληροφόρησης. Και όλοι οι συνάδελφοι έχουν να λένε πόσο συνεργάσιμος και υποβοηθητικός υπήρξε. γ) Ως καθηγητής δημοσιογραφίας υπηρέτησε τον κλάδο από τα διδακτικά έδρανα. Εξέδωσε βιβλία και εκπαιδευτικά εγχειρίδια για τη δημοσιογραφία.

«Η προσφορά του Άκη Φάντη στην κυπριακή δημοσιογραφία υπήρξε πολύπλευρη, πολυσχιδής και πολυετής. Είναι μια προσφορά αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη, που θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη της δημοσιογραφικής οικογένειας για πάντα», αναφέρεται.

Η κηδεία του Άκη Φάντη θα τελεστεί την Τετάρτη, 2 Μαΐου, στις 12.00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στον Στρόβολο. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ συλλυπείται θερμά τη σύζυγο, τις τρεις θυγατέρες, τις τρεις εγγονές και όλους τους οικείους του μεταστάντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση