ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O πρίγκιπας του σκότους και η... νοσοκόμα Eιρήνη Χαραλαμπίδου

Με τη σύγκρουση του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Γιώργου Παμπορίδη, ασχολείται σήμερα στο politicsblog της Καθημερινής, ο Ονασαγόρας. Επιπλέον, κάνει αναφορά και στην απάντηση που δέχθηκε σχετικά με προηγούμενο του άρθρο, από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

 

"Η σύγκρουση Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Παμπορίδη έχει ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής κόντρας και πέρασε στη σφαίρα του πολιτικού αντάρτικου". Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε χθες πολιτικός αναλυτής την ογκούμενη αντιπαράθεση του βασικού αντιπάλου του Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Υγείας. 

Όπως μου ανέφερε ο αναλυτής "και οι δύο πλευρές επέλεξαν λέξεις-σφαίρες για να κτυπήσουν τον αντίπαλο με τον Παμπορίδη να νικάει στο παιχνίδι των εντυπώσεων". Όπως σημείωσε: "Ο χαρακτηρισμός του Νικόλα ως πρίγκιπα του σκότους, του ψεύδους και της λάσπης από τον Υπ. Υγείας έχει πια καταγραφεί στα top σλόγκαν του προεκλογικού. Με μια απλή αλλά κοφτερή φράση ο Παμπορίδης κατάφερε από θέση άμυνας να βρεθεί στην αντεπίθεση και να αναβαθμίσει αυτόματα την μαχητική του ικανότητα".

Ωστόσο σημείωσε πως και τα επιχειρήματα που προβάλλονται από το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν αφήνουν αδιάφορους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας και γενικά τους πολίτες "αφού δημιουργούν εντυπώσεις για το μέλλον του ΓεΣΥ και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Και ενώ μαινόταν ο πόλεμος λέξεων μεταξύ Παπαδόπουλου-Παμπορίδη, ένας ανέλπιστος σύμμαχος υπέρ του Υπ. Υγείας εμφανίστηκε απροσδόκητα. Πρόκειται για τον υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι "κάποιοι (διάβαζε Νικόλας) επαναφέρουν με έντεχνο τόπο το πολυασφαλιστικό σύστημα" και αναφερόμενος σε "πρόσωπα τα οποία πάντα πολεμούσαν το μονοασφαλιστικό σύστημα (ξαναδιάβαζε Νικόλας) για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα". Ο Λιλλήκας δήλωσε ακόμα ότι το θέμα του πολυασφαλιστικού συστήματος "Το επαναφέρουν αυτοί, είπε, που ποτέ δεν πίστεψαν στο μονοασφαλιστικό και που πάντα πολεμούσαν το μονοασφαλιστικό" (ξαναδιάβαζε...)

Ο πολιτικός αναλυτής με τον οποίο μίλησα υποστήριξε πως είναι μεν σοφή η θέση του Γιώργου Λιλλήκα να θέσει εκτός προεκλογικής συζήτησης το θέμα της Υγείας αλλά είναι σίγουρο ότι "κάποιοι δεν θα τον αφήσουν να... αγιάσει. Ούτε αυτόν, ούτε τον Παμπορίδη", σημειώνοντας πως "το πολιτικό αντάρτικο μόλις έχει αρχίσει!".

Την τιμητική μου είχα χθες από την επιτελάρχισσα του Σταύρου Μαλά Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Με σχολίασε εκτενώς στη σελίδα της στο Facebook και για να είμαι δίκαιος με ήπιο και... συναδελφικό τρόπο, φανερώνοντας πως δεν ξεχνά το δημοσιογραφικό της παρελθόν.
Απ' όσα πάντως ανακοίνωσε εγώ κρατάω δύο σημεία:
πρώτον την μεγάλη έγνοια της να μην κρυώσει ο Μαλάς στα βουνά που βγήκε να κυνηγήσει. Ένας ρόλος που στα μάτια μου την φανέρωσε από μαχητική επιτελάρχισσα σε στοργική νοσοκόμα και δεύτερον την θερμή υπεράσπιση της αριστεράς (γενικά, όχι του ΑΚΕΛ). Όπως μου έγραψε η φίλτατη Ειρήνη "η αριστερά έχει ήθος, και ξέρει η αριστερά πότε και ποιοι ξεπερνούν κάθε όριο".
Οκ...

Το τελευταίο πάντως αν δεν το έγραφε η ίδια θα έλεγα πως είναι φράση του Χριστόφια παρά δική της...

Και για να μη θεωρηθεί πως υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση με την μαχητική συνάδελφο αναφέρω (θα το έγραφα ούτως ή άλλως) πως προχθές στην εκπομπή του Καρεκλά οι ερωτήσεις της ήταν και δημοσιογραφικά και πολιτικά διερευνητικές. Μην σας πω ότι ενίσχυσαν κατά πολύ το έργο του συντονιστή της συζήτησης...

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X