ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πέτρος Δημητρίου πήρε σκυτάλη από τον Μιχάλη Σοφοκλέους

«Η απόδειξη και το στοίχημα που απαιτείται είναι πολύ μεγάλο»

Στις τρεις κατευθύνσεις της δικής του λειτουργίας στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο τέως Διευθυντής Μιχάλης Σοφοκλέους κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του. Από την πλευρά του ο νέος Διευθυντής Πέτρος Δημητρίου εξέφρασε τη δέσμευση να εργαστεί άοκνα και απρόσκοπτα προκειμένου η Προεδρία της Δημοκρατίας να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό της έργο.

Παραδίδοντας τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σοφοκλέους είπε πως κλείνει σήμερα ο κύκλος του στη θέση αυτή και σημειώνοντας πως παρά το ότι παρέμεινε μόλις 9 μήνες στη θέση, σε έντονες πολιτικές συνθήκες, ο χρόνος πολλαπλασιάζεται και οι εμπειρίες είναι πολύ περισσότερες.

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, επιχείρησα να προσθέσω στη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ολόκληρης της Κυβέρνησης να πάει η χώρα μας μπροστά, να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, να βρει τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο και να γίνει η ζωή του κάθε συμπολίτη μας καλύτερη», είπε ο κ. Σοφοκλέους και πρόσθεσε πως ο ίδιος λειτούργησε με γνώμονα βασικές του πολιτικές αρχές.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατά την τελετή παράδοσης, πως αξιολογώντας τη δική του παρουσία στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου και κατά πόσον αυτή είχε να προσθέσει στη χώρα, εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόσημο είναι θετικό. Όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή λειτούργησε στη βάση τριών κατευθύνσεων, πρώτο να αποκτήσει το Προεδρικό Μέγαρο τους μηχανισμούς εκείνους που θα βελτιώνουν την αποδοτικότητα του και τις δυνατότητες συντονισμού του Κυβερνητικού έργου.

Δεύτερη κατεύθυνση, όπως είπε, υπήρξε εκ μέρους του η προσπάθεια να συνδράμει στην αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση το Προέδρου, της Κυβέρνησης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τρίτη και σημαντικότερη κατεύθυνση ήταν η ανάγκη εκπόνησης ενός ενδελεχούς και ολοκληρωμένη σχεδιασμού, απαραίτητου για να ολοκληρωθεί η πορεία προς την Κύπρο της νέας εποχής. Ο σχεδιασμός αυτός ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις δύο μήνες και μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για μια χώρα σύγχρονη.

Ο νέος Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου παραλαμβάνοντας τη θέση του, αφού ευχαρίστησε εκ νέου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον διορισμό, είπε πως αυτός θα αποτελέσει για τον ίδιο μια προσπάθεια άοκνη, συνεχή και με μεγάλη ένταση προκειμένου να δικαιώσει την επιλογή του Προέδρου.

«Όταν επιπλέον χαρακτηρίζεσαι ή καθορίζεσαι από το νεαρό της ηλικίας σου, σίγουρα η απόδειξη και το στοίχημα που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερο προκειμένου να πείσεις πως οι νέοι μπορούν να βρεθούν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και ανάληψης ευθυνών», είπε και πρόσθεσε πως ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλότερο λόγω του υψηλού επιπέδου διοίκησης και οργάνωσης που παραλαμβάνει από τον κ. Σοφοκλέους στο Γραφείο.

«Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του εγχειρήματος, θέλω να δηλώσω και να υπογραμμίσω τη δέσμευση μου και την προσήλωση μου, προκειμένου η Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απρόσκοπτα να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X