ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Οδυσσέας και η δίψα για αυτοπροβολή

Show ανακοινώσεων με την Λήδα Κουρσουμπά στο στόχαστρο

Με όλους και με όλα τα βάζει ο Γενικός Ελεγκτής, με τις ανακοινώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να θυμίζουν πιο πολύ κουτσομπολίστικη εκπομπή.

Υπέρμετρος ζήλος ή εμπάθεια για πρόσωπα και καταστάσεις; Τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατο αυτό της Επιτρόπου Νομοθεσίας και Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, δείχνουν ότι η μπάλα κάπου έχει χαθεί από πλευράς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Το πρώτο ερώτημα είναι: τι εξυπηρετούν οι διαδοχικές ανακοινώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με φράσεις του ύφους να «επιστρέψει στα δημόσια ταμεία τα χρήματα που παρανόμως ωφελήθηκε»; Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που έχουμε τέτοιου είδους ανακοινώσεις με πιασάρικες ατάκες και πραγματικά είναι για να απορεί κάποιος αν ωφελούν κάπου, πέραν του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι, αν σε περίπτωση που ο έλεγχος της υπηρεσίας έχει παραλείψεις και κενά, θα βγει ανακοίνωση του ύφους «Συγγνώμη στον “τάδε” για τον λόγο ότι τον διασύραμε αδίκως»; Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της κυρίας Κουρσουμπά μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν αναφέρθηκε, είναι ότι έχει μόνιμη αναπηρία στο χέρι κάτι που ενδεχομένως να δικαιολογεί το υπηρεσιακό όχημα με οδηγό.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν στεκόμαστε απέναντι από κανένα θεσμό που στόχο έχει την κάθαρση και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι ο τρόπος λειτουργίας του Οδυσσέα που θυμίζει κάτι από την ατάκα, «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων που δεν προσθέτουν κάτι ουσιαστικό στο έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν τροφή για κουτσομπολιό, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από ουσιαστικά θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν οι θεσμοί στο σύνολο τους καταντήσουν γραφικοί φτάνοντας στα όρια του λαϊκισμού, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αποδυναμωθούν αλλά και να απαξιωθούν στα μάτια των πολιτών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση