ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μπουρτζού προκαλεί με δηλώσεις περί εμμονής των Ελληνοκυπρίων

«Αγνοούν την πραγματικότητα και όλες τις προειδοποιήσεις»

Η εμμονή των Ε/κ να κρατούν τους Τ/κ και την Τουρκία μακριά από τους ενεργειακούς σχεδιασμούς δεν εξυπηρετεί την ειρήνη, υποστηρίζει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος της "προεδρίας" στα κατεχόμενα Μπαρίς Μπουρτζού.

Η δήλωσή του, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εκδόθηκε σε απάντηση δηλώσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για τα ενεργειακά. Ο κ.. Μπουρτζού αναφέρει πως η στρατηγική των Ε/κ είναι λανθασμένη και ότι οι Ε/κ αγνοούν την πραγματικότητα και όλες τις προειδοποιήσεις, όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζού οι ενέργειες του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αποσκοπούν στη λύση και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δύο κοινοτήτων. Ο κ. Μπουρτζού πρόσθεσε ότι ο Τ/κ ηγέτης προσπάθησε από νωρίς να λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και είχε προβλέψει τους κινδύνους στη διαδικασία.

Οπως αναφέρει ο κ. Μπουρτζού, στην γραπτή δήλωσή του, ο Ακιντζί από το Μάιο του 2015 είχε προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι το θέμα του φυσικού αερίου δεν πρέπει να δημιουργήσει εντάσεις στη διαδικασία του Κυπριακού.

Ο εκπρόσωπος της "προεδρίας" αναφέρει ακόμη ότι οι Ε/κ δεν είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν την εξουσία τους και να προβούν σε διαμοιρασμό του φυσικού αερίου, και ότι αν αλλάξει η στάση και η νοοτροπία τους τότε θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X