ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μάικ στα εγκαίνια του επιτελείου Μαλά

Πιστεύω ακράδαντα ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς

Στο πλευρό του Σταύρου Μαλά φαίνεται να βρίσκεται ο Μάικ Σπανός, η πρώτη επιλογή του ΑΚΕΛ ως υποψήφιου για την προεδρία, καθώς παρευρέθηκε στα εγκαίνια του επιτελείου του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας.

Την πεποίθησή του ότι η Κύπρος βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι το φάσμα της οριστικής διχοτόμησης πλανάται πάνω από τις επόμενες γενιές, εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δε θα ήταν «σήμερα εδώ ανάμεσά σας αν δεν ανησυχούσα βαθιά και βασανιστικά για την πορεία της πατρίδας μας, για το μέλλον του λαού μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Μαλάς μιλούσε στο πλαίσιο των εγκαινίων του επιτελείου στη Λευκωσία, το χώρο ο οποίος ευχήθηκε να μην υπηρετεί μόνο τις οργανωτικές ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας αλλά να «να γίνει ένας χώρος συναντήσεων και συζητήσεων προβληματισμών και δράσεων που θα μετατρέπουν την προεκλογική περίοδο σε ευκαιρία συλλογικής έκφρασης αγωνιών και προσδοκιών, ιδεών και προτάσεων για την Κύπρο του αύριο, για την Κύπρο των παιδιών μας».

Έκανε λόγο για δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν, για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, για προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν και για απειλές που πρέπει να αντιμετωπισθούν, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι «είναι αυτές που πρέπει να μας ενώσουν, είναι αυτές που πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αποτελούν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 28ης Ιανουαρίου του 2018».

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι «δεν θα ήμουνα σήμερα εδώ ανάμεσά σας αν δεν ανησυχούσα βαθιά και βασανιστικά για την πορεία της πατρίδας μας, για το μέλλον του λαού μας», για να προσθέσει ότι: «Ε ναι λοιπόν πιστεύω ακράδαντα ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο». Ότι, είπε, «το φάσμα της οριστικής διχοτόμησης πλανάται πάνω από τίς επόμενες γενιές». Ότι, ανέφερε, «ο πόλεμος για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη θα χαθεί, αν δεν κερδηθεί εδώ και τώρα η μάχη για να πάψει η ανάκαμψη της οικονομίας μας να έχει ένα βραχυπρόθεσμο και ευκαιριακό χαρακτήρα».

«Είμαι λοιπόν σήμερα εδώ για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στους απόστολους του εφησυχασμού που υπόσχονται αυτάρεσκα ότι θα συνεχίσουν τη σημερινή οικονομική πολιτική χωρίς να αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί», είπε. Είμαι σήμερα εδώ, πρόσθεσε, «για να δώσουμε μια άλλη προοπτική στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο με τον παλαιοκομματισμό, το λαϊκισμό, τις προσωπικές αντιθέσεις και τους στείρους ανταγωνισμούς».

«Είμαι σήμερα εδώ για να νικήσουμε. Όχι για να κατακτήσουμε την εξουσία αλλά για να δώσουμε την ουσία που θέλει η κοινωνία μας να έχει η πολιτική ζωή και η διακυβέρνηση του τόπου», σημείωσε ο κ. Μαλάς. Αναφέρθηκε σε μια αναγκαία πολιτική αλλαγή, «που απαιτείται για να οδηγηθεί η πατρίδα με σύνεση και ασφάλεια στην επανένωσή της».

«Την αλλαγή που επιβάλλεται για να γίνει δίκαιη και βιώσιμη η ανάκαμψη της οικονομίας της», είπε. Την αλλαγή, πρόσθεσε, «που χρειάζεται ο τρόπος διακυβέρνησης για να πάψει να είναι ένα κλειστό, αδιαφανές και διαπλεκόμενο σύστημα νομής της εξουσίας μεταξύ των λίγων και σε βάρος των πολλών».

«Είναι με αυτό το όραμα της Αλλαγής που θα πορευτούμε ενωμένοι προς τις εκλογές», είπε. «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις αγωνίες της κοινωνίας των πολιτών που αντιλαμβάνεται ότι σε τούτες τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη της», ανέφερε o Σταύρος Μαλάς. Είμαστε εδώ, πρόσθεσε, «γιατί θέλουμε η αξιοπιστία, η αξιοκρατία και η ανάπτυξη για όλους να γίνει καθημερινό βίωμα και όχι προεκλογικό σύνθημα».

Είμαστε εδώ, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος «για να μη επιτρέψουμε σε κανέναν επιτήδειο δημαγωγό του παλιού πολιτικού κατεστημένου να οικειοποιηθεί το όραμα της αλλαγής για να το κάνει σημαία ευκαιρίας και μέσο χειραγώγησης των πολιτών, επιβράβευσης του παλαιοκομματισμού και διαιώνισης της οικογενειοκρατίας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X