ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν θα αυξήσει τον στρατό στα κατεχόμενα

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βάσης στην ‘τδβκ’... Γιατί;»

Η Τουρκία θα εφαρμόσει τη συνταγή που η ίδια ανακοίνωσε στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε μεν ότι θα ιδρύσουν βάση στα κατεχόμενα ωστόσο είπε πως δεν θα μειωθεί ο τουρκικός στρατός εκεί, αλλά θα αυξηθεί.

Στη δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βάσης στην ‘τδβκ’. Γιατί; Από τα δικά μας εδάφη για να φτάσουμε εκεί, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα λεπτών. Για εμάς είναι κοντινή απόσταση. Αλλά για την Ελλάδα δεν είναι τόσο κοντά. Επομένως δεν έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε μία βάση εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αυτό έχει μόνο ψυχολογική διάσταση. Από αυτή την άποψη αν υπάρξει τέτοια ανάγκη, τότε μπορούμε να ιδρύσουμε και βάση. Γιατί η εκεί παρουσία μας είναι σημαντική. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ισχυροί στο θέμα εξοπλισμού”.

Πρόσθεσε ότι “αυτοί ζητάνε να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας”. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούνε, αν άκουγαν, αυτή τη στιγμή θα το είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Εμείς δεχτήκαμε τα πάντα στο σχέδιο Ανάν, αλλά εκείνοι το πούλησαν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε ναι αυτοί είπαν όχι. Εκείνους τους ενέταξαν στην ΕΕ, εμάς μας άφησαν έξω. Από δω και πέρα εμείς θα εφαρμόσουμε τη συνταγή που εμείς ανακοινώσαμε για εκεί”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση