ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ο Αβέρωφ απαντά: «Με τα ελληνικά ιδεώδη που αναγιώθηκα»

«Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν εμάς τους Συναγερμικούς να νιώθουμε ενοχές που είμαστε Έλληνες»

Απάντηση για τις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ΔΗΣΥ, μετά και την ανάρτηση της βουλευτού Ελένης Σταύρου έδωσε στο κρατικό κανάλι και την Γωγώ Αλεξανδρινού ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Υπογραμμίζοντας πως ένα θέμα ένωσης υπάρχει σήμερα και αυτή είναι η ένωση της μοιρασμένης πατρίδας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως το «Ελλάς-Κύπρος Ένωσις» είναι ένα ιστορικό γεγονός του 1955, ένα ζήτημα που τελείωσε εδώ και δεκαετίες.

«Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν εμάς τους Συναγερμικούς να νιώθουμε ενοχές που είμαστε Έλληνες» ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσθέτοντας «Έλληνας γεννήθηκα, η ρίζα μου είναι ελληνική και είναι με τα ελληνικά ιδεώδη που αναγιώθηκα». Γι’ αυτό όπως συνέχισε «είμαι συνειδητοποιημένος ότι για να ζήσουν τα παιδιά μου με ειρήνη και ασφάλεια πρέπει να εργαστώ και να επανενώσω την πατρίδα μου και να σεβαστώ τον Τ/κ την θρησκεία του και την ισότητά του ως ισότιμου πολίτη».

Όπως εξήγησε άλλο να σέβεσαι τον Τ/κ και να θέλεις να λύσεις το κυπριακό στο πλαίσιο διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και άλλο κάποιοι να οδηγούν τα πράγματα στο να θεωρείται αύριο ανάθεμα το να είσαι χριστιανός. «Εκεί τα οδηγούν κάποιοι ωσάν και να είναι ακραίο να μιλάς για την ταυτότητά σου» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σημειώνοντας πως στην Ε.Ε μπήκαμε όχι για να αλλοτριώσουμε την εθνική μας ταυτότητα και το είναι μας. «Νιώθουμε περήφανοι για το τι είμαστε και εξίσου περήφανοι νιώθουμε που είμαστε Ευρωπαίοι» κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X