ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νομοθεσία για το «Bingo» ετοιμάζει ο Χάρης

Πάνω από 100 εκατομμύρια τον χρόνο, ο κύκλος εργασιών

Την πρόθεση της Κυβέρνησης όπως και το Bingo τεθεί το 2018 κάτω από τον ρυθμιστικό έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, με ειδική νομοθεσία που ετοιμάζεται, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η υπό ετοιμασία νομοθεσία «θα επιτρέψει την συνέχιση αυτής της δραστηριότητας με τρόπο όμως που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό όφελος».

«Πρόκειται για δραστηριότητα της οποίας ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και η οποία διαχρονικά διεξάγεται με τρόπο εντελώς ανεξέλεγκτο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης σε χαιρετισμό του στην πρώτη ετήσια συνάντηση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Ανέφερε επίσης ότι ενώπιον της Βουλής βρίσκεται κυβερνητικό νομοσχέδιο για το κρατικό Λαχείο, που θα επιτρέψει την παραχώρηση της λειτουργίας του σε ιδιώτες επενδυτές και την υπαγωγή του κάτω από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κίνηση που επίσης αναμένεται, όπως σημείωσε, να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, επιβάλλουν επίσης την ρύθμιση των παιγνιδιών που μέχρι σήμερα προσφέρει ο ΟΠΑΠ με νομοθεσία του κράτους, αντί με διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα, και με ένταξη και αυτών των παιγνιδιών κάτω από το έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Και αυτό το νομοσχέδιο εκκρεμεί ενώπιων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στον βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής για τη στοιχηματική δραστηριότητα, και την προσέγγιση της προς την βιομηχανία των παιγνίων γενικότερα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτή πρόκειται για μια προσέγγιση που «απορρίπτει τόσο την υποκριτική και απόλυτη απαγόρευση, όσο και την ανεύθυνη και ανεξέλεγκτη λειτουργία».

Η απόλυτη απαγόρευση τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους παράνομους και την παραοικονομία, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία αφήνει την κοινωνία εντελώς απροστάτευτη.

«Η δική μας προσέγγιση δεν είναι άλλη από αυτή της σωστής οργάνωσης και της αποτελεσματικής ρύθμιση της αγοράς, που να οδηγεί στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του τομέα, με τρόπο που να διευκολύνει την οικονομική δραστηριότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα αλλά και την προστασία της κοινωνίας».

Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, που η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα του καζίνο, την μεγάλη αυτή επένδυση, όπως είπε, «που επιτέλους ξεκινά, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επιτυχή κατάληξη του διεθνούς διαγωνισμού».

Εγκαταλείψαμε τις προσεγγίσεις της δογματικής άρνησης που αποστερούσαν από την χώρα μας την σημαντική αυτή προοπτική, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μέσα σε περίοδο δύο μόλις ετών, κατάφερε να πραγματοποιήσει άλματα και να λειτουργήσει με τρόπο που συνάδει απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική και υπογράμμισε πως σημαντικό ορόσημο ήταν η απόφαση της Αρχής για την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχήματος, με τρόπο που διασφαλίζει την νομιμότητα, την συμμόρφωση των παρόχων με τους όρους της αδειοδότησης τους, αλλά και με τρόπο που οδηγεί σε σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Επικαλούμενος πληροφόρηση που έχει λάβει από την Αρχή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα αναμενόμενα έσοδα της Αρχής από την φορολογία για το 2017 θα είναι αυξημένα κατά 100-120% σε σχέση με τα έσοδα του 2015.

Σε όλες αυτές τις κινήσεις, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έχει και θα συνεχίσει να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό και γι’ αυτό τον λόγο και χωρίς δισταγμό έχουμε στηρίζει τα αιτήματα της Αρχής για επαρκή στελέχωση της, υπογράμμισε.

Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι σημαντική πτυχή του ρόλου και της αποστολής της Αρχής Στοιχημάτων «είναι και η δημιουργία μιας κουλτούρας που να αποτρέπει την προβληματική ενασχόληση με το στοίχημα και το τυχερό παιγνίδι, και που να αναδεικνύει την διάκριση μεταξύ της διασκέδασης και του εθισμού».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X