ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νικόλας: Ο Αναστασιάδης παραχωρεί την μισή ΑΟΖ στην Τουρκία

«Οφείλει να ανακαλέσει την χθεσινή του δήλωση»

Επικίνδυνες και λανθασμένες, χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σε σχέση με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «με αυτές τις δηλώσεις ουσιαστικά ο κ. Αναστασιάδης διχοτομεί την κυπριακή ΑΟΖ και παραχωρεί τη μισή στο ψευδοκράτος».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι εάν επιλέγουν (οι Τούρκοι) να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, «τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παρανόμου οντότητας και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι φανερό ότι ο κ. Αναστασιάδης κρύβεται από τον δημόσιο διάλογο γιατί κάθε φορά που μιλά αποκαλύπτει το πόσο επικίνδυνος είναι οι δικές του θέσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Παράδειγμα η χθεσινή του δήλωση για την Οικονομική Αποκλειστική μας Ζώνη και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ μας από την Τουρκία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Αναστασιάδης προσκαλεί την Τουρκία να συνεχίσει τις παραβιάσεις αλλά και δίδει άλλοθι στην Τουρκία για αυτές τις παραβιάσεις και αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν έχει καταθέσει ακόμη αίτηση στον ΟΗΕ για την οριοθέτηση των συντεταγμένων αυτής της ΑΟΖ».

Είπε ακόμη ότι «ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να ανακαλέσει την χθεσινή άκρως επικίνδυνη και λανθασμένη δήλωση του αλλά οφείλει να ενημερώσει και τον λαό αν είναι έτοιμος να προχωρήσει στις υποχωρήσεις που υπονοούνται από τη χθεσινή του δήλωση».

«Για εμάς μία είναι η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή η μία ΑΟΖ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και μετά τη λύση του Κυπριακού με τη συνέχιση και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο που έχει δύο ΑΟΖ».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Μεράτ Αλ Μπαϊράκ ότι το πλοίο γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση στη Μεσόγειο τους ερχόμενους μήνες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Τουρκία συνεχίζει τις δικές της προκλητικές ενέργειες αλλά δυστυχώς ενθαρρύνεται από τέτοιες ατυχείς δηλώσεις όπως την χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X