ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νικόλας: Έχουμε ηχογραφημένο τον Παμπορίδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Ευθείες βολές και επικρίσεις στον υπουργό υγείας Γιώργο Παμπορίδη για το σύστημα υγείας εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας από το κρατικό κανάλι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος καταγγέλλοντάς τον για αποπροσανατολισμό και πως δεν έκανε οτιδήποτε για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείο. Προκαλώντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Γιώργο Παμπορίδη να βγουν από τα γραφεία τους και να πάνε στα νοσοκομεία να δουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια, γιατί προφανώς δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν σημείωσε πως έχει ηχογραφημένο τον Γιώργο Παμπορίδη να μιλά αρχικά για πολυασφαλιστικό σύστημα και του άλλαξαν άποψη. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως ο ίδιος δεν απάντησε ξεκάθαρα για το αν θα προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις του Γενικού Συστήματος υγείας στο ενδεχόμενο που εκλεγεί.

Σύστημα σε κατάρρευση

Για τρομερά προβλήματα στον τομέα της υγείας έκανε λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι. Όπως επεσήμανε λόγω των κακών συνθηκών εργοδότησης υπάρχει υποστελέχωση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση ασθενών και ουρών. «Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρα που στην υγεία ο ασθενής, έχει ραντεβού με τον γιατρό του μετά από ένα χρόνο» σημείωσε προσθέτοντας ότι υπάρχουν νοσοκομεία που κυκλοφορούν ποντίκια και ασθενείς που περιμένουν έξω, είτε στον ήλιο, είτε στη βροχή.

«Έχω επισκεφθεί όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και σας λέω ότι παντού διαπιστώνουμε την ίδια κατάρρευση του συστήματος» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Γιώργο Παμπορίδη να επισκεφθούν αυτούς τους χώρους για να ξέρουν για τι πράγμα μιλούν «γιατί φαίνεται πως δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν έκαναν τίποτα για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας δεν έκανε τίποτα σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση.

«Το πρόβλημα μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών το γεγονός ότι τα νοσοκομεία μας έχουν καταρρεύσει από άποψη εξοπλισμού στελέχωσης» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με κανένα νοσοκομείο και τις διοικήσεις τους για το πώς θα γίνει η αυτονόμηση των νοσοκομείων.

«Ο υπουργός δικαιούται να λέει στους γιατρούς να παν στο καλό οι ασθενείς που στο καλό θα πάνε;» διερωτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας πως οι ασθενείς δε μπορούν να πάνε κάπου αλλού. «Όταν το κράτος δε μπορεί να τους παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας τότε είναι καθήκον μας ως αντιπολίτευση να μιλάμε για ένα υπουργείο υγείας που κωφεύει στο ζήτημα των ασθενών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντικατάσταση Μακάριου Νοσοκομείου

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου και την αντικατάσταση του Μακάριου Νοσοκομείου καθώς οι υποδομές του είναι ξεπερασμένες. «Οφείλω τη ζωή των παιδιών μου στους γιατρούς του Μακάριου Νοσοκομείου» επεσήμανε όταν ρωτήθηκε αν έχει λάβει υπηρεσίες των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ξεκαθαρίζοντας πως οι εκεί γιατροί βοήθησαν την σύζυγό του να ξεπεράσει προβλήματα εγκυμοσύνης.

«Δεν έχει κανένας το μονοπώλιο της υγείας στη χώρα μας» σημείωσε προσθέτοντας χρειάζεται απαραίτητος σχεδιασμός και πως με ένα σωστό σχεδιασμό μπορεί να μειωθεί το κόστος με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Όπως εξήγησε αν έχουμε τις σύγχρονες υπηρεσίες θα μπορέσουμε να έχουμε προσέλκυση των νέων επιστημόνων των γιατρών μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, καθιστώντας την Κύπρο σε ένα περιφερειακό κέντρο υγείας. «Όταν υπάρχει ο κατάλληλος και σωστός σχεδιασμός ξεπερνάς τα όποια δημοσιονομικά κωλύματα και να έχεις επιπρόσθετα οφέλη για την οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα προχωρήσει με τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ στο ενδεχόμενο εκλογής του επεσήμανε ότι θα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και ξεκαθάρισε ότι είναι το 10% του τι πρέπει να γίνει το ΓεΣΥ. Το ζήτημα είναι το με ποιες υπηρεσίες θα προσφέρεται στους πολίτες το ΓεΣΥ. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει αν θα αναστείλει το ΓεΣΥ λέγοντας πως πρόκειται για μια φορολογία και θα πρέπει πρώτα να λυθούν προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών.

«Αν εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και το κρεβάτι στο δημόσιο κοστίζει 7 φορές περισσότερο από ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να επιβιώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Δεν είναι μόνο να ψηφίζουμε αλλά να εφαρμόζουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον έχουμε ηχογραφημένο

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο Γιώργος Παμπορίδης είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας που κατάφερε να πείσει όλες τις δυνάμεις για την ψήφιση του ΓεΣΥ επεσήμανε πως οι πολιτικές δυνάμεις ήταν πεπεισμένες πριν τον υπουργό, καθώς έχουν τον ίδιο να μιλά για πολυασφαλιστικό σύστημα και του άλλαξαν γνώμη.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X