ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέος οδικό χάρτη για το Κυπριακό ετοιμάζει η Άγκυρα

«Kόρη οφθαλμού» της Τουρκίας χαρακτηρίζει την «ΤΔΒΚ» ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός

Του Νίκου Στέλγια

Με εντολή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ετοιμάζουν νέο οδικό χάρτη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου στέλνει σημαντικά μηνύματα για το μέλλον του Κυπριακού.

Ο Ρεζτέπ Ακντάγ χαρακτηρίζει ως «κόρη οφθαλμού» της Τουρκίας την «ΤΔΒΚ», προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Υποστηρίζει ότι το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στο νησί για να αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια. «Σήμερα επιδιώκουμε μια ήρεμη ζωή σε μια χώρα δικοινοτική με ίσα δικαιώματα», αναφέρει ο ίδιος.

Επιπλέον, θεωρεί υπεύθυνη την ε/κ πλευρά και την Αθήνα για το αδιέξοδο στις συνομιλίες. Επαναλαμβάνει την επιμονή της χώρας του για την διατήρηση του συστήματος των εγγυήσεων. Επίσης, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική ισότητα της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας της Κύπρου.

Ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός, ισχυρίζεται ότι μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντάνα έχει έρθει η ώρα για να οικοδομηθεί ένα νέο μέλλον στην «ΤΔΒΚ». Επίσης, αναφέρει ότι μετά το τέλος των διαβουλεύσεων σε Άγκυρα και Κατεχόμενα θα δημιουργηθεί ένας νέος οδικός χάρτης για το Κυπριακό.

Στα πλαίσια των δηλώσωεν του, ο κ. Ακντάγ αναφέρεται στην σημασία της ανασυγκρότησης της «ΤΔΒΚ». Παράλληλα, αναφέρεται στην οικονομική βοήθεια που παρέχει η χώρα του στην τ/κ πλευρά και αναφέρεται στο νέο σχέδιο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από Τουρκία στα Κατεχόμενα. Ακόμη, αναφέρεται στην ανάγκη για ένα νέο νοσοκομείο στην Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X