ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα κόντρα στο προσκήνιο: «Θα πάρω στον Εισαγγελέα τον Γενικό Ελεγκτή»

Τι δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών κ. Αλέκος Μιχαηλίδης

Σε μεγάλη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για την απεργία των εργαζομένων της ΕΜΕΛ μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών και του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών κ. Αλέκος Μιχαηλίδης, κατηγορήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι με προσωπική του έγκριση έγινε υπερπληρωμή εκατομμυρίων σε λεωφορειούχους τον Δεκέμβριο του 2013. Μάλιστα ο Οδ. Μιχαηλίδης σε επιστολές του αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα ποινικών αδικημάτων για τα οποία θα ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, σήμερα το πρωί ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει στον Γενικό Εισαγγελέα τον Γενικό Ελεγκτή επειδή το κόστος ανά χιλιόμετρο κάθε λεωφορείου διαπραγματεύτηκε ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης όταν βρισκόταν στο υπουργείο Μεταφορών ως λειτουργός. Σύμφωνα με τον κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, οι υπερπληρωμές δημιουργήθηκαν λόγω του κόστους ανά χιλιόμετρο που καθορίστηκε υψηλό.

Θέλοντας να «βάλει τα πράγματα σε τάξη» όπως δήλωσε ο Αλέκος Μιχαηλίδης, το μεγαλύτερο μέρος των υπερπληρωμών έγινε από το 2010 ως το 2014. Το 2015 εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των οικονομικών καταστάσεων και τότε ανακαλύφθηκαν οι υπερπληρωμές. «Πρέπει να κατηγορηθούμε εμείς που εντοπίσαμε τις υπερπληρωμές και προσπαθούμε να πάρουμε πίσω τα χρήματά μας κάνοντας αποκοπές; Ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής μας εισηγήθηκε να προχωρήσουμε σε αποκοπές» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών. Συνέχισε τονίζοντας πως η επίθεση προς το πρόσωπό του από την πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, ίσως να είναι επίθεση υπό μορφή άμυνας.

Λέει ψέματα, ανταπάντησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατηγόρησε τον κ. Αλέκο Μιχαηλίδη ότι λέει ψέματα αφού οι υπερπληρωμές εκτοξεύθηκαν και μετά το 2014 όταν ο ίδιος αποχώρησε.

Στη συνέχεια ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών για αδράνεια, αφού από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 δεν έπραξε ό, τι έπρεπε για τις υπερπληρωμές, ακόμα και αν η Ελεγκτική Υπηρεσία πρότεινε αποκοπές.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση