ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετρούν ξανά ή όχι τις ψήφους στην Λεμεσό;

Σήμερα η απόφαση του Εκλογοδικείου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απόφαση του Εκλογοδικείου, στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της εκλογικής αίτησης από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, το δικαστήριο αποφασίζει αν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του, δικαιολογούν ή όχι την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις 119 κάλπες του Δήμου της Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο αιτητής παρουσίασε 11 μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της, τους 11 προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η εξέταση της εκλογικής αίτησης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα κατάθεσης της, γεγονός που από μόνο του μπορεί ν` αποτελέσει λόγο για άσκηση έφεσης από οποιανδήποτε πλευρά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X