ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετονομάστηκαν σε «Γλαύκος Κληρίδης» τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ

«Μένουμε πιστοί στις κληριδικές παρακαταθήκες»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σεβόμενος την μνήμη του ιστορικού του ηγέτη παραμένει πιστός στις κληριδικές παρακαταθήκες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα ανακαινισμένα γραφεία του κόμματος, που μετονομάστηκαν σε Γλαύκος Κληρίδης και όπου υπάρχει πλέον προτομή του ιδρυτή και επίτιμου Προέδρου της παράταξης.

«Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιστορικού μας ηγέτη, σεβόμενοι τη μνήμη του μένουμε πιστοί στις κληριδικές παρακαταθήκες», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης.

«Ο Κληρίδης δεν ανήκει στον ΔΗΣΥ, ο Κληρίδης ξεπέρασε κόμματα, είχε πολιτικές για τον τόπο, εμείς στον ΔΗΣΥ ένα θα επαναλάβουμε: Δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε κατά ένα νι από τις παρακαταθήκες του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη».

Σε ερώτηση αν έχουν άλλοι εκτραπεί από τις παρακαταθήκες του Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είπε κάτι τέτοιο, για να προσθέσει πως «δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε εκτροπή από τις παρακαταθήκες του ιστορικού μας ηγέτη».

Ερωτηθείς, εξάλλου, τι αναμένει από την αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Νεοφύτου συνέστησε υπομονή για την συνεδρία. «Να αναμένουμε το Εθνικό Συμβούλιο, την ενημέρωση από τον Πρόεδρο και αν χρειαστεί θα προβούμε σε δήλωση», είπε.

Σε ερώτηση για την εκτίμηση του Υπουργού Εξωτερικών, για επάνοδο της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε θα αναμένει την ενημέρωση από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από το Υπουργό Εξωτερικών, «που είχε μια σημαντική παρουσία και σημαντικές συναντήσεις στις ΗΠΑ», όπως είπε.

Υπόδειγμα έντιμου πολιτικού

Νωρίτερα τα πρωί πραγματοποιήθηκε το 5ο ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Σε επιμνημόσυνο λόγο, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Κληρίδη, εξήρε το ήθος, την εντιμότητα και την μετριοπάθεια του εκλιπόντος Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε, βγήκε από την πολιτική φτωχότερος απ’ ότι μπήκε. «Αυτή σου η αρετή Πρόεδρε σε μια χώρα που η διαφθορά έχει διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό μετατρέπεται σε φωτεινό παράδειγμα και εσύ άφησες την σφραγίδα σου με το ήθος, την μετριοπάθεια και την φιλοπατρία σου», είπε ο κ. Παπαπέτρου.

Ο κ. Παπαπέτρου εξήρε την μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ως δημιουργός της σχολής σκέψης στο Κυπριακό, που, όπως είπε, περιελάμβανε «ως κύρια χαρακτηριστικά τον διεκδικητικό ρεαλισμό, την στάθμιση και αξιοποίηση του χρόνου ως σημαντικού συστατικού της τακτικής που έπρεπε να επιλεγεί και την υιοθέτηση στόχων εφικτών που μακριά από συνθήματα και δημαγωγία να μας δίνουν τη δυνατότητα όχι να αεροβατούμε αλλά να υλοποιούμε στόχους».

«Αυτές τις μέρες μας που η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, αυτές τις μέρες που η λύση της διχοτόμησης και της συνομοσπονδίας κτυπά την πόρτα μας, είτε ως προϊόν της πολιτικής της Τουρκίας, είτε ως απότοκο αντιφατικών πολιτικών της δικής μας πλευράς, η δική σου πολιτική παρακαταθήκη είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ προηγουμένως», κατέληξε.

Κτήριο «Γλαύκος Κληρίδης»

Το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ μετονομάστηκε σε Γλαύκος Κληρίδης, ενώ τον ισόγειο χώρο κοσμεί μια προτομή του εκλιπόντος ιδρυτή του ΔΗΣΥ, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Παναγιώτης Πασάντας, ενώ την είσοδο του κτιρίου κοσμεί το ανάγλυφο της Νίκης του Παιωνίου, που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Γιαπάνης.

Σε σύντομη ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου εξήρε την ενέργεια της θυγατέρας του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτης, η οποία παραχώρησε κειμήλια και τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο χώρο δίπλα από τη προτομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X