ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά το κολοκάσι και τις πούλλες, το χαλλούμι;

Ποια Κυπριακά προϊόντα έχουν κατοχυρωθεί μέχρι σήμερα;

Η Κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην κατοχύρωση κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων ενώ στρατηγική της επιλογή είναι η στροφή στην παραγωγή και την αξιοποίηση των αυτών των προϊόντων, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό του χθες στη Γενική Συνέλευση Αρχιμαγείρων Κύπρου, ο κ. Κουγιάλης είπε πως η προσπάθειά αυτή της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για την ανάδειξη της πολύτιμης κληρονομιάς από τόσα εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

«Μέσα από τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ της αγροτικής οικονομίας, της τουριστικής βιομηχανίας του επισιτιστικού τομέα αλλά και διαφόρων φορέων όπως είναι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη καθιέρωση φεστιβάλ, αναδεικνύουμε τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα», είπε και πρόσθεσε πως ο καθένας είτε απασχολείται στον επισιτιστικό και τουριστικό τομέα, είτε είναι παραγωγός, είτε ως καταναλωτής μπορεί και πρέπει να γίνει πρεσβευτής των κυπριακών προϊόντων και να συμβάλει στις προσπάθειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και προώθηση των προϊόντων.

Ο κ. Κουγιάλης απηύθυνε κάλεσμα στους αρχιμάγειρες για συνεργασία καθώς όπως σημείωσε, η Κύπρος μπορεί και πρέπει να μπει στον γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης και ο ρόλος τους σε αυτή τη προσπάθεια είναι ιδιαιτέρα σημαντικός.

Ο Υπουργός ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει ήδη καταχωρήσει το παφίτικο λουκάνικο, το γλυκό τριαντάφυλλου Αγρού, το κολοκάσι και τις πούλλες Σωτήρας, ενώ φιλοδοξεί σύντομα και το χαλούμι. Πρόσφατα έχει υποβάλει τους φακέλους για κατοχύρωση της λούντζας, του χοιρομεριού και των λουκάνικων Πιτσιλιάς ενώ σειρά παίρνει η ποσυρτή, τα χαλίτζια Τηλλυρίας, το ροδόσταγμα του Αγρού και άλλα.

«Εμείς έχουμε την ικανότητα να κατοχυρώνουμε προϊόντα. Εσείς μπορείτε να τα απογειώσετε και να τα αναδείξετε, να αποτελέσετε την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας κάνοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν την Κύπρο μας μέσα από τα πιάτα σας. Εσείς, μπορείτε να τοποθετήστε την Κύπρο στο επίκεντρο του κάθε τραπεζιού σε ευρωπαϊκές και μη χώρες», είπε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X