ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μελετούν δημιουργία νέου Συνεργατισμού

Αξιολογεί πρόταση ο Συλλούρης

Την πρόταση του ΑΚΕΛ για δημιουργία νέου Συνεργατισμού ή μιας μορφής Συνεργατισμού, αξιολογεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην σύντομη δήλωσή του, «η δημιουργία νέου Συνεργατισμού είναι μια ιδέα που τέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία θα μελετηθεί, θα αξιολογηθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής θα κρίνει και θα πράξει ανάλογα».

Παράλληλα, ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ανέφερε ότι είναι η ώρα να επανασυσταθεί ο Συνεργατισμός, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό.


Ελληνική και πρώην ΣΚΤ: Αλλάζει το ωράριο από τις 2 Οκτωβρίου


Η πρόταση του ΑΚΕΛ

Από τα τέλη Ιουνίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ μελετά πρόταση σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, ωστόσο, ξεκαθάρισε, οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες, γι' αυτό δεν θέλει να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο. Η πρόταση για τον νέο Συνεργατισμό αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, διευκρίνισε. 

Τι λέχθηκε στην Επιτροπή Προσφύγων

Σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, αναφέρθηκε ότι ο Συνεργατισμός μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, καθώς ορισμένες συνεργατικές, όπως η Συνεργατική Εταιρεία Χαρουπιών, διαθέτουν μεγάλη περιουσία, έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ένα ποσό για την ανασύσταση του Συνεργατισμού. Μάλιστα, ως παράδειγμα αναφέρθηκε η κοινότητα Πελενδρίου - άρχισε η επαναδραστηριοποίηση του Συνεργατικού - ενώ, κατά το προσεχές διάστημα, θα γίνουν ανάλογες κινήσεις και στις κοινότητες Φαρμακά και Κλήρου.

Την ίδια ώρα, ο έφορος Συνεργατικών Εταιρειών, Σπύρος Πρωτοπαπάς, είπε ότι υπήρχαν εύρωστα ταμεία εκπαιδευτικών, αστυνομικών, και άλλων επαγγελματικών ομάδων, που λειτουργούσαν σε υγιή βάση. Γι' αυτό, πρόσθεσε, αν το θελήσει ο κόσμος, μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και νέος Συνεργατισμός, διαδικασία που θα διευκολυνθεί εάν βρεθεί και κάποιος επενδυτής, που θα συνεισφέρει το αντίτιμο του 30% των μετοχών που απαιτούνται.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X