ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη επαγγελματική αλλαγή για τον Σταύρο Μαλά

Νέο ξεκίνημα για τον πρώην υποψήφιο Πρόεδρο

Νέα επαγγελματικά βήματα κάνει, πλέον, ο τέως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δήλωσε παραίτηση από το Ινστιτούτον Γενετικής Νευρολογίας.

Ο κ. Μαλάς αποδέχθηκε πρόταση για ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς πλέον θα αναλάβει καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για την δημιουργία της πρώτης Κτηνιατρικής Σχολής στην Κύπρο.

Ο κ. Μαλάς ανακοίνωσε τα νέα με μια σύντομη ανακοίνωσή του στα social media, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στην σημασία του εγχειρήματος αυτού.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Φίλες και Φίλοι,
Σας ενημερώνω ότι έχω αποδεχθεί πρόταση του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας για να αναλάβω τη δημιουργία της πρώτης Κτηνιατρικής Σχολής στη χώρα μας. Το πρόγραμμα σπουδών θα λειτουργήσει αρχικά κάτω από την ομπρέλα της Ιατρικής Σχολής του Παν. Λευκωσίας.

Ως εκ τούτου έχω παραιτηθεί από το Ινστιτούτο και Νευρολογίας και Γενετικής. Στους συναδέλφους που έχω αφήσει πίσω στο Ινστιτούτο Νευρολογίας εύχομαι κάθε καλό και θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τη χώρα μας γιατί όχι μόνο προσφέρεται ως μια βιώσιμη οικονομική δραστηριότητα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες, αρκεί να έχουμε υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού και εκπαίδευσης.

Σήμερα ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτει το 5% του ΑΕΠ της χώρας και με την ανάπτυξη που έχει λάβει, σε λίγα χρόνια θα καλύπτει το 7%.

Η Κύπρος πρέπει να διεκδικήσει το ρόλο ενός ποιοτικού τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού κέντρου γιατί αυτό βοηθά στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Εύχομαι η κυβέρνηση να εισακούσει τις πολλές παραινέσεις της επιστημονικής κοινότητας και να αυξήσει σημαντικά την επένδυση στην έρευνα και καινοτομία.

Στις προτάσεις που υπέβαλα πρόσφατα στον ΠτΔ το έθεσα ως πρώτη προτεραιότητα.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X