ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με τρεις Navtex προκαλεί η Τουρκία

Σε προκλητικό τέμπο συνεχίζουν οι Τουρκοι εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Σε προκλητικό τέμπο συνεχίζουν οι Τουρκοι εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Εξέδωσαν δύο νέες παράνομες Navtex, στην ίδια περιοχή όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα διεξάγει από αέρος πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης την Κυριακή.

Με την οδηγία προς ναυτιλομένους δεσμεύει περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου στο τεμάχιο «6» της ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι «δεσμεύουν» τη συγκεκριμένη περιοχή την Κυριακή και την Δευτέρα για ναυτικές ασκήσεις και ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής αππο πολεμικό πλοίο.

Οι αρχές της Δημοκρατίας, παρακολουθούν την κατάσταση και χαρακτηρίζουν ως μη υπαρχουσες τις νέες παράνομες τουρκικές Navtex.

Οι εν λόγω προκλήσεις έρχονται μια ανάσα πριν τις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις στις οποίες ετοιμάζονται να προχωρήσουν από κοινού η Κυπριακή Δημοκρατία με την γαλλοϊταλική κοινοπραξία TOTAL-ENI και αφορούν στη γεώτρηση στο τεμάχιο 11.

Επιπλέον, μόλις πριν λίγες ημέρες, η κοινοπραξία του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil με τη Qatar Petroleum ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ρίξει τρυπάνι σε δύο σημεία στο τεμάχιο 10, ενώ επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί, γεγονότα που θα ενισχύσουν τόσο την ενεργειακή όσο και τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  |  Navtex

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X