ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαλάς: Λύση χωρίς τη Μόρφου δεν μπορεί να υπάρξει

"Για να υπάρξει λύση δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των προσφύγων"

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σε δήλωση του στο Μνημείο Πεσόντων στον Αστρομερίτη, όπου κατέληξε η 37η Αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών δήλωσε ότι «λύση του Κυπριακού χωρίς επιστροφή της Μόρφου δεν μπορεί να υπάρξει».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Μορφίτες για να διατρανώσουμε ξανά την επιθυμία μας για επανένωση και απελευθέρωση της χώρας μας» ανέφερε προσθέτοντας ότι για να «υπάρξει λύση του Κυπριακού δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά, ούτε των Μορφιτών, ούτε των Αμμοχωστιανών, ούτε των οποιωνδήποτε άλλων προσφύγων».

Διατύπωσε περαιτέρω τη θέση ότι λύση του Κυπριακού μπορεί να υπάρξει αν αξιοποιήσουμε με ρεαλισμό το υφιστάμενο πλαίσιο που μας παρέχεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις Κορυφής και να πορευτούμε με σύνεση και πατριωτικό ρεαλισμό.

«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού αν ξεφύγουμε από αυτά τα πλαίσια, αν ακολουθήσουμε τις νέες στρατηγικές, γιατί αυτές οι στρατηγικές, θα μας βρίσκουν κάθε χρόνο εδώ, σε αυτό το σημείο, το οποίο τελικά θα μετατρέψουμε σε σύνορο μας με την Τουρκία», συνέχισε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι με αυτά τα ευχολόγια θα οδηγήσουμε το Κυπριακό, στην οποιαδήποτε λύση, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε λύση είναι ο πλήρης εποικισμός της χώρας μας, είναι η τουρκοποίηση της χώρας μας και η αφαίρεση του κάθε δικαιώματος επιστροφής του οποιουδήποτε πρόσφυγα.

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε την άποψη ότι για να έχουμε λύση του Κυπριακού πρέπει να αξιοποιούμε και τις δυνάμεις στην τ/κ κοινότητα με τις οποίες έχουμε κοινούς στόχους και κοινές επιθυμίες και είπε πως άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποκαλεί ολόκληρη την τ/κ κοινότητα υποχείριο της Τουρκίας.

«Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα τότε γιατί συζητούμε να λύσουμε το Κυπριακό» ανέφερε λέγοντας πως «αν δεν κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, αν δεν αξιοποιήσουμε εκείνες τις δυνάμεις στην τ/κ κοινότητα που πιστεύουν στην επίλυση του Κυπριακού, τότε να πάψουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των Ε/Κ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X