ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαλάς: Εξήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες για συνταξιούχους

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι τόπος χρειάζεται ένα νέο και αξιόπιστο Πρόεδρο και μια προοδευτική κυβέρνηση

Σεβασμός και ζωή με αξιοπρέπεια για την τρίτη ηλικία ήταν το μήνυμα του Σταύρου Μαλά στους συνταξιούχους που παρευρέθηκαν σήμερα στο Φεστιβάλ Συνταξιούχων που οργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Σταύρος Μαλάς χαιρετίζοντας το Φεστιβάλ εξέφρασε το σεβασμό τους προς τους ανθρώπου της τρίτης ηλικίας οι οποίοι δούλεψαν και πάλεψαν σκληρά σε όλη τους τη ζωή, για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας και για τα παιδιά τους και το μέλλον τους. Συνεχίζοντας, ο Σταύρος Μαλάς επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι τόπος χρειάζεται ένα νέο και αξιόπιστο Πρόεδρο και μια προοδευτική κυβέρνηση, με κοινωνική ευαισθησία, η οποία θα γνοιαστεί για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

«Η δική μας διακυβέρνηση», τόνισε ο Σταύρος Μαλάς, θα διαμορφώσει ένα πλέγμα υποδομών και μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα οικοδομηθεί πάνω σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος και σε μια βιώσιμη και στέρεη οικονομία. Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Μαλάς εξήγγειλε τέσσερις συγκεκριμένες προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης για τους συνταξιούχους και τον κόσμο της τρίτης ηλικίας.

Πρώτο, είπε, θα ενισχυθεί το εισόδημα των συνταξιούχων με συγκεκριμένες στοχευμένες ενέργειες όπως όλοι οι δικαιούχοι χαμηλοσυνταξιούχοι να υποβάλουν αίτηση και αν τηρούν τα κριτήρια να επανακτήσουν την ειδική χορηγία-μικρή επιταγή. Θα επαναξεταστούν τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα και την ειδική χορηγία για τους συνταξιούχους με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεύτερο, είπε, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων στο τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα επανέλθει η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους συνταξιούχους με χρόνιες παθήσεις και η δωρεάν μεταφορά.

Τρίτο, θα επανεξετάσουν τα κριτήρια αξιολόγησης "που εφάρμοσε αυθαίρετα η σημερινή κυβέρνηση για τα άτομα που χρειάζονται φροντίδα, στερώντας την από πολλούς συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη φροντίδας. Η ολοένα αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού απαιτεί τη ριζική και εκ βάθρων αναδιάρθρωση της παροχής υπηρεσιών στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας με την ουσιαστική επέκταση της κατ’ οίκον φροντίδας και κατ’ οίκον νοσηλείας".

Τέταρτο, συμπλήρωσε, θα προωθηθεί νέα διατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να διασφαλιστεί φτηνότερο ηλεκτρισμό για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πηγή:www.kathimerini.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X